tak pecu to prvne , ty placky musej bejt dve jinak je to hmmm nez to zmizi s plechu tak 1minuta :)
Také jsem pekla, těsto se špatně prokrojovalo, pak se špatně nanášel krém, chuťově žádný zázrak, už znovu péct nemusím, stačilo.
Placka byla příliš slabá na to, abych ji rozpůlila, příště peču také dvě slabší. Jinak to bylo celkem dobré, i když jsem čekala možná trošku víc...
Dávám za jedna...udělala jsem si malinkou změnu a upekla dvě slabé placky.Výborné!
Tak jsem přečetla recept, pak všechny komentáře....a nechala se strhnout davem...:-)Příprava je fakt jednoduchá a rychlá. Pekla jsem na papíře, bez vymazání 10 min. na 200 stupňu. První placka se mi zdála dost tenká na to, abych jí ještě měla rozříznout. Tak jsem upekla ještě z jedné dávky. Asi jsem dávala vrchovatější lžíce nebo víc našlehala vajíčko. Druhá placka byla vyšší. To však nebránilo tomu, abych je neslepila k sobě. Krém jsem obohatila 2 lžícemi zakysané smetany a vanilkovým cukrem. Ale to tady již bylo také napsáno. Vznikly středně vysoké řezy, které po vychladnutí v lednici chutnaly opravdu dobře.
můj postup na těsto: vyšlehat bílky elektrickým šlehačem, přisypat cukr, znovu šlehat... pak vařečkou vmíchat žloutky a mouku. Používám i u pečení rolád - výsledek vynikající!!
včera jsem pekla...chuť vynikající! Jen nechápu jak prokrojit tak tenkou placku. Takže jsem přepůlila upečený korpus na 2, první namazala náplní, přiklopila druhým. Příště upeču placky 2, at se vyhnu nervováním s prokrajováním :o) Ale za chut dávám 1*!!! o:)
Omylem jsem dala pet vajec misto sesti a nijak to tomu neuskodilo. Sice mi to napovrchu lepka, ale je to dobre, asi to potru cokoladou...
Chuťově výborné,lepší než kupovaný snack.Jen těsto se po upečení hrozně lepilo.Má to tak být?
Řezy byly výborné, podle rady jsem šoupla med, zakysanou a vanilku. Vrstva krému byla vyšší, ale to bylo jen dobře. Bez vymazání papíru, na 2 menší plechy, pak bez nervů přiklopíte na sebe. Zmizely docela rychlo. Výborné
Já jsem také pekla tyto řezy a taky mi zbylo hodně krému a chuťově nic moc
Manželovi to moc chutnalo, já už tak nadšená nebyla. Bylo to celkem dobré, ale ke Kinder řezům to mělo hodně daleko. Recept i postup jsem dodržela přesně, ale i tak mi zbylo poměrně dost krému. Tak jestli to nebylo náhodou tím. Každopádně příště upeču žravé řezy - o nich básní můj tříletý syn ve školce :-))
Já pekla na nevymazaném pečícím papíře a i když jsou upečené placky lepivější,nebyl problém to sundat :-).Když jsem pekla tak jsem se bála co to vzniká,ale všechno dopadlo super a chutnalo to také super :-). http://pavlinice.napady.net/ .Pavlína
Děkuji za informace, už se na to chystám!
Peti,není třeba vymazávat a špinit plech,na pečécém papíře by to mělo proběhnout vpohodě a bez problémů...o))
Petro, vaše otázka není jasně položená. Chtěla jste se zeptat, zda vymazat plech, nebo péct na papíře, nebo zda vymazat papír?Já tedy peču zásadně všechno na papíře a nikdy ho nevymazávám s výjimkou rolády, kdy chci mít povrch lesklý. Kdysi už se tady u toho receptu psalo, že je lepší ho rovnou upéct na dva plechy a nemuset ho rozřezávat. .
Můžu péct těsto na papíře nebo mám raději vymazat?díky za radu
Tak tenhle recept znám opět z MMB.Pekla jsem a mohu jedině doporučit,je to dobrůtka,ale hlavně to chce nechat pořádně vychladit.
Nevěřila jsem,že to bude tak skvělé,výborné.I když moc tučné.Ale ,co je dobré, není zdravé!Ženský pečte!Ať jsme tlustý na tři prsty!
Tak tohle vypada opravdu velmi lakave. Jak uz tu nekdo psal, podoba se to rezum od Kinder, ktere mi mimochodem taky velmi chutnaji :-) A jak zde Lenka zminuje ten med a vanilku, tak to zni taky suprove. Takze to urcite nekdy udelam. On i komentar x-Janinky zni dobre, posypane kokosem, stocene.. Tak dekuji za recept.
krém jsem udělala z tvarohu,zakysané smetany,trochu medu a vanilky.Malému to moc chutná a mě a manželovi snad ještě víc.za jedna
Gabino dekuji Ti za informaci ted mužu vyzkoušet recept už se tešim
Smetana většinou 250ml (někdy i jen 200 ml), tvaroh 250g
prosim mohl by me nodko napsat kolik obsahuje smetana ke šlehani a tvaroh ve vaničce,už hezkou radku let žiji v zahraniči a tak už de presne nepamatuli kolik to važilo predem dekuji
Peču to pravidelně jednou za týden!!Mám malé děti a ty to prostě "žerou" na svačinku!!!Je to opravdu hodně dobré!!!Nedávejte moc kakaa a přidejte už zmíňovaný med a uvidíte,že už v obchodě nekoupíte!!!GRATULUJI!!!
Vyzkoušeno a je super. Má v umyslu jej dělat na vánoce na stul na malé čtverečky podle mě v lednici to nějakou dobu vydrží (stejně se to dřív spapa. Dělala jsem to loni dceří jako zákusek k narozeninam když měla ten 1 rok tak všichni chválili a všem chutnaloDOPORUČENI: Při šlehání tam dejte trochu tekutého medu do tvarohu a pak spojte se šlehačkou.Když vyzkoušíte pak s obchodu a tento myslím že velký rozdíl vůbec nepocítíte
Vypadaji uplne jako od Kinder:))
Opravdu super, pekla jsem včera a splnilo to vše, jen cukr jsem snížila o 1/3 - můj děda by řekl: "chutné, jedlé, výborné :-)".
super recept,prave pecu...jen jsem tucnou smetanu se ztucovacem vymenila za kysanou smetanu,ekvivalent lipanku.mnozstvi testa jsem rozdelila do 2 dortovych forem a je to tak akorat pak na sebe....
recept
recept
Opravdu dobré. Po upečení jsem to stočila jako roládu, napilnila tvarohem, potřela ještě povrchu a posypala kokosem. Všichni si mysleli, že je to kupované a moc jim to chutnalo.
http://69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c-t.dqqrmm.org <a href="http://69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c-h.dqqrmm.org">69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c</a> [url]http://69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c-b1.dqqrmm.org[/url] [url=http://69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c-b2.dqqrmm.org]69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c[/url] [u]http://69780af635da01fa9c8afc2aa6eddd2c-b3.dqqrmm.org[/u] 9ba993c3af94b6ba0b1516b9a4c1bdc7
Pokud to nepsala Airan ( a opravdu se jí to příliš nepodobá ), je to o to horší, že si nějaký "vtipálek" půjčil její dost proslavený nick.
A já si zase myslím, že tu ošklivou poznámku nepsala Airan. Na tolik už její "rukopis" znám. Je to prostě zase jenom uštěpačný anonym.
Já myslím, že to paní Airan myslela ze srandy, ne?Jinak řez je moc dobrý, akorát, že jsme ho se synem snědli celý sami. Naštěstí jsem dělala z poloviční dávky, tak to snad tak nevadí. Na manžela ani nezbylo.
Takže doufám,že nikoho neurazím,ale touto buchtou jsem byla zklamaná.Je velmi dusivá.Mam tři děti ,ale ani jedno tu buchtu už po druhé nechce.
recept vypadá moc dobře a věřím, že bude mít úspěch, syn je taky milovníkem kinder řezu :))Pro Airan: Vám nějak vadí, když pečou 13 leté holčiny? Myslím, že je to moc fajn, když samy zkouší, co dokážou. Buďmě za ně rády, je to lepší, než kdyby si píchaly drogy v parku.
Taky se chladí korpus a jdu na náplň
Před chvilkou jsem dodělala, chladí se, ale nevim, jestli vydrží do zítra. Pekla jsem v dortové formě a rozříznout nebyl problém. Místo šlehačky jsem použila rama cremefine na šlehání ( má méně tuku a nemusí se dávat ztužovač šlehačky ), zpestřila jsem medem, polila čokoládou a posypala nasekanými mandlovými lupínky. Vypadá to báječně a určitě i tak chutnat bude.
super recept...všem doporučuji
Máte s tím snad nějaký problém? Vybíjejte si své komplexy prosím jinde.
Tip na krupičkový smetanovo-tvarohový jogurt: Tento recept je VELMI podobný, téměř stejný s tímto...je to pochoutka:-) Takže: Do mističky nalijeme smetanu (aspoň 30%) , přidáme tvaroh ve vaničce, cukr (aby to bylo úpořádně slaďounké) řádně smícháme a dáme vychladit. Cca po10min vmícháme strouhanku ( je důležité,aby to byla strouhanka z Penny marketu, z takové tmavě červenohnědé krabici s názvem Semmelbrösel - s jinou to raději nezkoušejte a nebojte, u nás sdtojí asi 10Kč/kg, je vynikající a udělá nám právě tu krupičku- díky své struktuře) cca 5-6 lžic, popř dochutíme cukrem,podle toho jak se nám to uleželo.Smícháme a dáme odležet na dalších 5-10 min do lednice a pak si jen pochutnáváme na této lahůdce, je krásně hustá,nikam nám neteče,pořádně zasytí...Děti to zbožňují!
To je fakt výborné, když tu machrují třináctileté holky.... :-/
Pro anonym: když jsem ještě neměla elektrický šlehač, také jsem používala tuto metlu. Trvá to delší dobu, ale není problém to ušlehat.
Chtěla bych se zeptat, ušlehám tu smetanu ke šlehání obyčejnou metlou, která je zabudovaná v ručním mixéru. Myslím tu jednu metlu ve tvaru kuželky. Děkuji
Rez je opravdu velmi dobry. Vajicka jsem vyslehala cela, pekla jsem na pecicim papire v horkovzdusne troube 6 minut pri 180 C. Kratce po vychlazeni jsem si placku rozkrala na 15 dilu a ty jsem potom ostrym nozem podelne rozkrojila. Mela jsem z toho strach, ale slo to bajecne. Na zaver jsem vrsky polila cokoladovou polevou. Dcerka si moc pochvaluje, rez je pry lepsi nez kupovany :-))
Pekla dcera a byl moc dobrý - jednu vadu ale měl - bylo ho málo - 1.
opravdu velmi dobre rezy, vcera vecer sem upekla plech a dneska mi nezbyla ani pulka a to este nemel nektery z clenu rodiny ochutnany xD no takze sem musela mamku i sestru odehnat aby zbylo tatkovi.. vazne moc dobre
Přidávám se k pochvalným komentářům, dělala jsem v sobotu, a musim říct že v neděli se podobal kupovanému ještě více, krásně změkl, a byl prostě výborný, dávam velkou 1
taky mám odzkoušeno, ale když jsem viděla tu úzkou placku, tak jsem to vzdala a jen překrojila na půl, pomazala a na přání dcerek tam nakrájela jahůdky a banán..no,ani jsem neokoštovala, krém na metlách byl ale dobrý,děkuji za prima receptík;o)krásný den..
Tak tento recept mi byl s prominutím čert dlužen..Upekla jsem jednou a ted pecu skoro každý týden. Syn si na "buchtičku" vodí spolužáky,pomlaskávají si a manžel potom hartusí,že na něj opět nezbylo:-)
Chutnalo nám všem.
Řez je opravdu výtečný..... nezbývá než dál doporučit.
Taky jsme dnes upekla. 2 pláty, každý ze 3 vajíček a teda trochu mléka, jelikož těsto bylo dost tuhé, a povedlo se, moc děkuji za recept. Nyní už mám na plechu možná půlku...:-))
Mile kucharky, moc vám děkuji za komentáře. Dlouh jsem tu nebyla a vaše reakce mě velmi potěšily. Jen tak dál :o))) Asi sem zas přidám nějaký recept.
Přímo vynikající během chvilky to bylo pryč.Dávám jedničku podtrženou.
Moc nám chutnalo. Pekla jsem v poměru ze 4 vajec, těsto bylo akorát na plech. Po upečení jsem plát těsta rozřízla podélně na 2 části , naplnila krémem (vrstva byla dost vysoká asi 2-3 cm) a přiklopila druhou polovinou těsta a vršek jsem posypala moučkovým cukrem. Po nakrájení bylo asi 14 kousků. Syn ochutnal hned v sobotu po upečení, ale nebyl nijak zvlášť nadšený. O to víc se mohl "užrat" v neděli, snědl by nejraději celý plech. Říkal, že po uležení jsou moc dobré. Musel jsem ho hlídat, aby zbylo také na ostatní. Posílám velkou 1
včera jsem řez dělala je moc dobrý a vřele ho každému doporučím krájela jsem ho podle obrázku a jde to krásně dávám velkou jedničku
Dnes jsem zkoušela a podle fotografie "jak rozkrojit plát" se mi to pěkně podařilo. Chuťově výborné. Nevím jestli zbude na ostatní, než se vrátí domů :-)))
To bylo..... moje nervy!!! Řez-teda něco jako řez je v lednici a čeká až se ostudí. Já po té krájecí akci sedím se sklenicí vína u pc. Chuťově je super už teď,ale to krájení... Příště-až se uklidním-udělám 2placky, nebo budu rovnou krájet celou placku-to mi šlo lépe než menší kousky. No byla to sranda.
Anonymku: vejce rozdělíte na žloutky a bílky.Bílky v míse vyšleháte v tuhý sníh a žloutky smícháte v jiné míse s cukrem a kakaem (kakaa asi 5 lžic).Potom do té žloutkovokakaové směsi opatrně vmícháte sníh z bílků a mouku střídavě,např.po lžících-1 lžíce mouky,jedna lžíce sněhu.Potom vlijete na pečící papír a dáte péct :o)
Tak bych se prosim chtěla zeptat na ten začátek , to jako mám prostě jen zamíchat ty rozšlehaná vajíčka s kakaem a mouku a sníh z bílků?protože tam píšete aby sníh nespadl , takže vůbec nevim jak to udělat :-) mockrát děkuju za odpověď
Ještě posílám 1.
Upekla jsem 2 plechy těsta a bylo po problémech s krájením.Vynikající,mí synové byli spokojeni,přirovnávali k trochu tužšímu a hnědému Kinder Pingui.Dávám k oblíbeným a ď.
řezy jsou opravdu moc dobré, jenom jsem měla také problém s krájením. Přístě upeču placky dvě a bude po problému :-)
Tak i já dnes upekla, ale na to krájení jsem si netroufla.Chtěla jsem zkusit rozkrojit dle návodu pod receptem, ale už tam se mi to lepilo a mírně trhalo nožem. Tak byla roláda, ale do šlehačky jsem už nedala tvaroh-aby toho nebylo moc, dobře se točila a krém zůstal, kde má. Takže další pokus asi neabsolvuji, jelikož je zde hrůůůza dalších supr receptů na zkoušku. Ale roláda je dobrá a půlka už je fuč, takže určitě nic nezbyde.
Po toľkej chvále som rezy upiekla,predtým sme si ale kúpili mliečny rez v obchode a porovnali chute.Test dopadol veľmi zle pre kúpený, nikto ho nechcel dojesť,všetci sa vrhli na čerstvo upečený domáci ,takže v skúške obstál .Cestá som radšej upiekla dve pre problémy s krájaním.Plnku som pripravila s 2 smotán ktoré som si večer prevarila s vanilkovým cukrom a na druhý deň ušľahala do tuha a pridala tvaroh s cukrom.
Senzačně jsme si všichni pochutnali,bylo to moc dobré.Trošku jsem ,měla problém s tím rozkrojením ale ve finále to bylo super-DOPORUČUJI
Nezkoušel někdo odvážit mouku. Nerada peču na lžíce, někdy je víc vrchovatá, jindy míň, atd. Děkuji za radu.
Jsou to opravdu úžasné řezy, moc chutnaly všem. Při přípravě těsta jsem použila následující postup: nejdříve jsem vyšlehala v misce ručním šlehačem z bílků tuhý sníh, do toho jsem přidala cukr, potom vajíčka a nakonec už jen lehce zamíchala mouku a kakao. Tím mi pro přípravu těsta stačila jen jedna nádoba a placek byl stejné kvality jako při postupu použitém v receptu.
Tak nakonec je vse jinak ;-) Upekla jsem to na velkem plechu na pecicim papire a kdyz jsem to vytahla, rozhodla jsem se smotat to do rolady....me prvni v zivote :-D A povedlo se. Jen krem neztuhl uplne idealne a to ani se ztuzovacem, ale na chut to nema vliv. Nechala jsem to pres noc v lednici.
Zdeňko moc děkuji za radu, udělám dvě placky. Odpoledne jdu na to, pak napísi jak se mi to podařilo. Nejsem totiž moc zkušená pekařka.
Šárko,já jsem těsto dala na 2 normálně velké plechy,které jsou ve sporáku a nebojte se,placky byly dost vysoké.Samozřejmě jsem pekla jako všechno na pečícím papíře.
Na papíru na pečení.
Jsem prihlasena a presto jsem u prispevku jako Anonym :-o
Diky, udelam to jako Eliska ;-)
Prosim, pecete na pecicim papire nebo rovnou na plechu? Dekuji.
Šárko, pekla jsem to na plechu 41x38,potom rozkrojila na polovinu namazala krémem přiklopila a nechala uležet.Bylo to super.Příště to ještě poliju čokoládou.
Šárko, já mám velký plech s vysokým okrajem,vnitřní rozměry 30x40 cm.Ten jsem použila.
Šárko, tak udělej těsto z 1 a 1/2 dávky. Anebo z jedné dávky a tu přepůlíš.
Porad se nemuzu odhodlat to upect ;-) Teda upect to chci, ale nevim jak. Mam jen plech o rozmerech 34x38 cm a mam strach, ze rozdelit to na 2 placky na tak velky plech ani nejde a jedna placka bude mit takovou vysku, ze ji nerozkrojim. Na jak velkem plechu jste to pekly(i) ;-)
Jindro, děkuju Vám, Vaše rady vyzkouším. Stávalo se mi totiž, že mi korpus popraskal a rozpadl se. Doufám, že teď na to vyzraju:-) O víkendu prubnu
No teda Martine, Ty se nezdáš:-) Díky za tip. PS: Snad nevadí tykání
Adél, protože dceřin přítel je také celiatik, můžu Ti poradit. Peču všechny moučníky z bezlepkové mouky, ale přidávám tak 1 - 2 lžíce pohankové mouky, více prášku do pečiva a více tekutin (pokud jsou uvedené). Pokud by tento moučník byl hodně hustý, přidala bych také trochu vody i do tohoto moučníku. Tyto moučníky se ale pečou déle, tak někdy nastavím menší teplotu aby se nespálily. Nejdříve jsem pekla jeden plech nám a druhý z bezl. mouky, poslední dobou už peču jenom z bezl. mouky všem a moc velký rozdíl není. Přeji hodně úspěchů.
Adél, poradit nemůžu ale držet palce ano :-) Takže do toho a pak dej vědět výsledek. A pokud by to nebylo to pravé ořechové, nabízím řešení: vzniklý pokus rozmixovat s trochou rumu, na to dát vrstvu rozmixovaného tvaronu s cukrem, citrónem a mátou nebo zázvorem, prezentuj to pak pod názvem Martinův mix a jseš z obliga :-))
Prosím, moc potřebuji poradit. Jsem celiatik, recept mě velmi láká, protože kupovaný mléčný řez nemůžu. Myslíte, že se těsto povede, když použiju bezlepkovou mouku? Má konzistenci jako vaše hladká mouka. Moc děkuji, snad nějaká hodná duše poradí.
Budem sa opakovat, rezy su super mnamozne!:)Ako vidim, pribudli uz aj fotky, tak mozme porovnavat:) Ja som to tiez tak krajala, aby mi vznikli kusky velkostou podobne tym kupovanym Milchschnitte. Inac pre anonyma: Kinder Penguin to je nieco ine, to je hlavne krem zaliaty cokoladou a vnutri nejaka sladka oplatka alebo karamelova vrstva - teraz neviem presne.
Tak jsem dnes řazy upekla a musím napsat jsou báječný.A protože můj manžel musí mít všude marmeládu tak jsem ji namazala pod krém a mělo to úspěch.Rychlý, dobrý takže za velkou jedničku.
Jé, tak to jsem nadšená, hned recept zkusím. Nazvala jsem si ho pingu pinugu, podle dcery, která bez kinder pingui, nebo jak se to píše, nemůže být. Díky
Markéto,já jsem upekla 2 placky,každá jen pár minut v troubě a žádná práce s rozřezáváním.Za půl hodinky moučník sakumpikum hotový i s polevou.Je skvělý a ještě lepší druhý den,když samozřejmě vydrží.Já jsem přidala do náplně ještě zakysanou smetanu a je jí dost velká vrstva na celý plech.Těsto jsem samozřejmě ušlehala najednou a pak rozdělila na 2 plechy.Já nešlehám zvlášť žloutky,ale celá vejce s cukrem,tak je to fakt rychlovka.Ať se ti to podaří.
Prosím poraďte mi někdo, mám upéct rovnou dvě placky nebo jednu a rozkrojit. Děkuji
Zuzko,určitě by to šlo,viz.komentář Jany Kutáčové.
Taky jsem neodolala a řezy upekla. Z toho krájení jednotlivých kousků jsem měla strach, ale nebylo to tak hrozné, pěkně naplacato ostrým nožem to šlo docela snadno. Jenom jsem je musela péct jaksi tajně, aby mi zbolo pro návštěvu, rodinu jsem musela navnadit na obyčejné kynuté buchty, aby jejich vůně přerazila tu neodolatelnou chuť řezů...
Myslíte, že by šla placka potřená krémem zatočit do rolády?Díky
je to nejlepší recept co znám moc za něj děkuji a hlavně naše děti jsou nejšťastnější.
Diky Gabino za odpoved, vecer to zkusim.
Báro, když nemám polohrubou, tak to taky míchám půl na půl
Rada bych tento hit upekla, jen tu neni polohruba mouka=nevite, jestli je v Britanii k sehnani? Mam doma hrubou a hladkou, myslite, ze by to slo namixovat? Ten kolac vypada opravdu vynikajicne.
chci se pustit do řezů. kolik se má ušlehat bílků??? všech šest??? přijde mi to hodně.Mýlím se???
Tak jsem včera konečně vyzkoušela,těsto jsem rozdělila hned na 2 plechy,ať se nemusím trápit s prořezáváním a do náplně jsem přidala ještě zakysanou smetanu,aby jí byla opravdu pořádná vrstva.Horní piškot jsem pocákala čokoládovou polevou a je to výborné.Dávám 1*.
Taky jsem udělala 2 placky v dortové formě a bylo to tak akorát na sebe. Možná by byla dobrá i jako roláda. Možná by bylo lepší pak tu placku přelít čokoládovou polevou, bylo to takové obyčejné.
Návštěva během chvilky snědla celou roládu,takže je jasné,že jim chutnalo.Dávám za 1.Rychlé,jednoduché,moc dobré:o)
Výborné, udělala jsem 2 tenké placky (pekla jsem je cca 6 minut na 180 st. v horkovzdušné troubě). Polité čokoládou jsou skvělé.
Tak,já jsem včera taky upekla a stočila do rolády.Do náplně jsem přidala 2 lžíce zakys.smetany a bylo to opravdu neuvěřitelně dobré.Dnes čekáme návštěvu,tak jsem zvědavá,jak jim bude chutnat.Uvařila jsem včera 3 chody,tak si mohou vybrat:o))
Tak vám povím, upekla jsem -nakrájela a dala do ledničky....ale jak to chutnalo opravdu netuším, protože na mě nezbylo,má s prominutím nenažraná rodinka to sbaštila do posledního drobečku :-) MUSELO TO BÝT VINIKAJÍCÍ
Ahoj, zrovna jsem dopekla, teď se chystám to rozříznout, neni to tak "placatý", spíš takový nadýchaný piškot. Držte mi palce ;-)
Mně se 5 lžic zdá zbytečně moc. Kvalitního holandského kakaa stačí 2 lžíce na celý plech, levnějšího kakaa bych 1 lžíci přidala.
Taky jsem nevěděla kolik kakaa,, dala jsem nakonec 5 lžic.
Dnes se chci do této dobrotky pustit.Mám ještě dotaz,kolik toho kakaa?Ať z toho nemám mouřenína:o))
Klidně to zkuste, Karolíno, je to v podstatě piškotové těsto.
Myslíte děvčata, že by se tento mléčný řez podařil a chutnal i bez kakaa? Jen světlé těsto i náplň. Naše malá nemůže totiž kakao ani čokoládu :-(.
Zuzko, buď koupíte přímo pod názvem Ztužovač smetany, tuším Oetker ho má jako Smetafix.
Já jsem dělala náplň bez ztužovače a ztuhlé je to dost i tak
Ztužovač se prodává v podobném malém sáčku jako vanilkový cukr, slouží ke zpevnění šlehačky.Dneska jsem dělala krém u receptu "tvarohová pochoutka"jen z tvarohu,šlehačky a sáčku vanilkového cukru a taky to v lednici pěkně ztuhlo.
Můžu se zpetat, co je to ten stužovač? (značka, popř. ekvivalent)Děkuju:)
Já jsem udělala dvě placky v dortové formě a přišlo mi to akorát. Pokud bych to pekla na velkém plechu, nedokážu si představit, že bych to pak dokázala rozkrojit byť po kouskách, musí to být hodně tenké.
Taky jsem měla na velkém plechu. Ale příště upeču dvě tenounké placky, to krájení mě drtilo....
Snad ano, Jarko, já jsem to tedy na velkém plechu pekla.
Jarko, pekla jsem to velkém plechu, ale pak jsem placku nerozřízla podélně, ale na polovinu , na největším plechu po upečení měla placka asi 1cm.
Prosím, je to na velký plech co je v troubě?
včera večer upečeno, dnes už doslova sežráno. Do náplně jsem přisypala asi 2 lžíce čokoládové rýže .dávám1*.Přes víkend to chci zkusit jako dort a jednu dávku bez kakaa ale kakao do náplně.Možná by bylo dobré přidat do náplně např.kompot.mandarinky.Určitě to bude bašta.
Tak u nás hotovo,příště udělám dvojitou dávku!Moc děkuji za recept i za doporučení.Budu dělat pořád,protože dětem chutná prý víc jak kupovaný.1***
Dneska jdu na to, tak jsem celá zvědavá... napíšu, jak jsem dopadla, ale zní to prostě mňamózně ?c)
Tak jsem dodělala a je to dobré,ještě jsem polila čokoládou.
Tento recept je úžasný! Místo krájení na malé kostky a rozřezávání tenkého plátu jsem smotala do rolády. Doporučuji
Zkuste rozříznout nití nebo vlascem.
Dávám za jedna, jelikož dětem chutnalo moc(z dnešních řezů skoro nic nezbylo)!Podélné rozřezávání bylo docela veselé(moc mi to nešlo), nakonec jsem vše nakrájela na menší obdélníčky,postavila na hranu a rozkrojila.Jinak jsem to měla tak trošku lepkavé, asi jsem měla dát trochu více mouky.
Dámy, hodnoťte, kdo jste upekl, tenhle recept si to zaslouží :-)
Dnes jsem dělala. Je výborný. Doporučuju všem, kdo nemusí přeslazené buchty. Mám k tomu dva zlepšováky: 1. jsem lenoch, takže jsem do mísy vyklopila tvaroh z vaničky, zalila ho neušlehanou smetanou, zasypala ztužovačem a 4 lžičkami moučkového cukru a ušlehala to najednou. Nebyl s tím nejmenší problém. 2. Krájení plátu těsta bylo na mrtvici. Jak to je je tenké, šlo to nesmírně špatně. Takže jsem to vymyslela jinak - dávku těsta rozdělím na dva díly a každý rozetřu na tenounku vrstvu na plech na papír na pečení. Upečené je to v cuku letu a pak jen první plát potřu a položím na něj plát druhý....Výsledný koláč potřu ještě tence čokoládou.Já koláče k náplní praktický nejím, ale tenhle je výborný.
Teda to je skvělý dezert.. je hrozně rychle hotový a přitom výborný.. Dávám za 1!
dala bych tam ale k té šlehačce místo místo cukru tekutý med
Kam se na tuhletu úžasnou dobrotu hrabe ten z obchodu.Nesahá mu ani po kotníky.Je to fakt dobrota,jemné vláčné prostě bašta.Dcerka dala přednost kupovanému,alespoň zbude víc na mě a na syna.
Výborné! Nestačila jsem to plnit, brali mi to přímo pod rukama:-)))) Za 1*
Uplně jsem zapomněla napsat, že to bylo vynikající!!!!:-)))
Tak jsem dnes ráno řez upekla,naplnila.Až přijdu večer z práce,už asi nebude.Já řez jen rozpůlila naplnila a přiklopila druhou půlkou.Je opravdu dobrý!Hodnotím za 1.
Dneska jsem vyzkoušela,spokojenost na všech stranách. Upečenou placku z celého plechu jsem rozřízla podélně na dva pruhy,a ty se daly docela dobře rozkrojit na dvě vrstvy.
Mě kupovaný nechutná vůbec, ale prckové na to mají jiný názor.
Pro Ivanu Kašparovskou: Mohu se zeptat, jak je to vysoké, když jste spojovala 2 placky?
Abych pravdu řekla, nevím jak chutná kupovany ale tento je vynikající a dětem chutná to jsem zjistila.
Chutná to doopravdy jako kupovaný "mléčný řez"?? Já každých 14 dnů jich kupuju celou krabici pro vnoučka, miluje je. Tak že bych mu je příště upekla doma.
Takove priznive komentare jsou ta nejlepsi reklama, samotny recept vypada lakave, dekuji za napad a doporuceni:-) Pani Mrazova, date nam vedet jak jste dopadla nebo si to nechate pro sebe:-)))
Vynikajíci,mohu jenom doporučit.Dneska jsem pekla,manžela jsem musela odhanět aby zbylo taky pro děti.příště peču z dvojíté dávky..dávám jedna.
Placku jsem nakrájela na malé řezy, ty pak prořízla a plnila šlehačkovou náplní ze sáčku (hezky navlnkovala vzorek) a připlácla druhou. vypadá to nádherně. Mizí to strašně rychle. Je to ŇAMKA !
Mylý tuláku, myslím, že by šlo dát krém i nahoru, nebylo by špatné ho posypat nastrouhanou čokoládou. Určitě řez vyzkoušej, stojí to za to
Dobrý den, kdybych placku nerozřezal..může se dát krém i nahoru a dát do chladničky ? :-)
Mňam, ještě teď se olizuju. Jemné, nadýchané řezy. Děkuji za báječný recept. Pekla jsem z dvojité dávky, takže jednu placku z plechu, nato náplň, druhou placku a teprve potom jsem to krájela. Bylo to hned pryč. Dala jsem to na pečicím papíře a myslím že jsem udělala dobře.
jo jo, na plechu nejlip na pecicim papire. Ja to hned po upeceni obratila a ten papir stahla, ale nevim, jestli je to nutne.
A v čem se to peče?Na plechu?
Tak to jdu zkusit! Vypadá to výborně! Dám vědět, jak jsem dopadla:-)
paní Ivano, myslím, že můžete zkusit i s práškem, ale placka nesmí být moc vysoká, prostě jako kinder mléčný řez))) Doufám, že nebude zklamaní...
Tak tohle bude určitě dobroučké......tento krém také dělám a je moc dobrý...dávám za jedna
Mňamka, ale měla bych začít péct dvojitou dávku abych pokryla chutě mého manžela. Opravdu ani lžičku prášku do pečiva?