Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm cukr, pomalu přisypeme krupici a uvaříme. Necháme prochladnout a vmícháme vejce a vanilku.
2
Na pomazaný plech dáme vyválenou polovinu těsta, dobře pomastíme máslem, rozetřeme kaši a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pomažeme a na povrchu jemně nakrájíme rýhy, podle kterých budeme po upečení koláč krájet.
3
Pečeme 1 hodinu.
4
Sirup: vodu převaříme s cukrem, přidáme šťávu a vanilku a vaříme 10 minut.
5
Upečený koláč polijeme horkým sirupem. Necháme vychladnout a krájíme podle rýh.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
niobe nightingale
|9. 2. 2009 14:32
dneska jsem nevěděla, co s darovaným domácím mlékem, tak jsem vyzkoušela tenhle koláč... mno... u nás teda nic moc, asi jsme zvyklí na jiné typy moučníků .(
Jarka Bratislavy
|29. 11. 2005 18:47
Toto fillo cesto som chápala ako tenké plátky, ale v tomto recepte ide o 2 pláty po 500 g. Zdá sa mi to hrubé, ničím nenadľahčené, je bez prášku, bez kvasníc. Ak by bolo v tenkých pomastených plátkoch, chovalo by sa ako lístkové cesto. Prepáčte mi, ale stále tomu nerozumiem.
Tereza Jarčušková
|28. 11. 2005 06:56
Filo cesto máte v receptoch.
Jarka z Bratislavy
|27. 11. 2005 18:15
Prosím Vás, vysvetlite, čo je fillo těsto. Je na to recept, alebo je to polotovar. pripomína mi to cesto na štrúdlu.