• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí a cukrem
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná rýže se skořicí a cukrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná rýže se skořicí a cukrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • citronová kůra
    • 140
      g mléčná rýže (Kulatozrnná)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce skořice

Postup přípravy receptu

1
Do mléka vsypeme rýži, špetku soli, citronovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 25 minut. Poté vyjmeme citronovou kůru a do rýže vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého pomalu přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme se skořicí. Kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majak.11 | 22. 11. 2010 18:33

    příště už nebudu dávat citron. kůru,nechutná mi tam. :-$

  • Elejna | 20. 10. 2010 22:33

    vyzkoušela jsem, rýže je moc dobrá. Nedávala jsem sníh (mám před ním přirozený respekt), s ním by byla rýže určitě víc nadýchaná, ale i tak velmi dobré. Dávám za 1

  • D L | 18. 9. 2008 14:32

    Dnes som robila z polovicnej davky ale dala som nadrhnutu citr. koru, nedala som vajicka a osladila som vanilk. cukrom. Krasne mi za tych 25 minut varenia zhustla a na zaver som pridala este lyzicku zlateho klasu. Neviem, ci mala taku konzistenciu ako ma mat, ale chutovo bola vynikajuca. Posypala som si cast skoricou a cast grankom.

  • A F | 29. 6. 2008 20:59

    Rychle, a bajecne chutne! Hned rano podle pocasi si udelam takovyto obed nebo svacinu a jedeme do hor nebo k vode.

  • Kačenka Brožová | 24. 5. 2007 14:35

    nám to ve škole vaří s rozinkama a kouskama jablek.... jdu to zkusit, tak mi držte palce

  • doga | 24. 4. 2007 19:04

    ja delam mlecnou ryzi z obycejne. napred ji varim ve vode, abych ji nemusel michat a asi po 10 minutach teprve pridam mleko. to se uz u dna pripaluje, takze u toho uz musim stat a michat. asi nebude tak dobra, ale pro me staci.

  • Týtýta Cahová | 21. 4. 2007 19:35

    Mléčná rýže = mňam, mňam!!!!!

  • Mája | 5. 2. 2007 14:23

    Dneska jsem zkoušela,taky jsem to dala ještě zapíct a nahoře posypala cukrem a nebylo to špatné.

  • Anonym | 11. 1. 2007 22:47

    Já to s tím blíkovým sněhem a žloutkem ještě chvíli zapeču na nákyp. A přidávám odkapané kompotované meruňky.

  • Ivana Samcová | 11. 1. 2007 17:56

    Chtěla jsem se zeptat, ty žloutky a potom i ušlehaný sníh s cukrem zamícháme do hotové rýže? Nebo se to ještě vaří? Díky za odpověď. Ivana

  • Tereza Jarčušková | 11. 1. 2007 14:28

    Skúste do ryžovej kaše pridať trocha podusenej a rozmixovanej tekvice, chuť je veľmi jemná.

  • sonia asif | 11. 1. 2007 13:54

    mlecnou ryzi jsem delala poprve, a musim rict,ze se opravdu povedla. me i manzelovi chutnala. a uz se me ptal kdy ji opet udelam. dekuji za recept a jak psal Kuchar Ryze s radosti doporucuji

  • Yablos | 3. 9. 2005 13:32

    Rýži z varných sáčku lze doporučit v krajním případě - nění to úplně ono(moc tuhá, málo saje). Ale za to, pokud se někomu nechce dělat sníh z vajec, stačí místo cukru použít kondenz.mléko-třeba salko.Pokud plánujete jíst toto jídlo i za studena, ponechte tam citronové kůry a před vložením do ledničky ještě promíchejte.

  • Kuchař teoretik | 25. 7. 2005 11:39

    Lze použít i obyčejnou rýži?

  • Anonym | 11. 10. 2004 18:14

    Mléčnou rýži zbožňuji. Je to skoro nejlepší jídlo!

  • Kuchař Rýže | 23. 3. 2004 18:56

    Mléčná rýže je jeden z nejchutnějších pokrmů a mám ho opravdu velice rád.Znám i jiné recepty , ale tenhle byl asi z 50 receptů nejlepší.Tento pokrm bych vám s radostí doporučil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mléčná rýže Mléko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

43
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
32
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Míša řezy
Míša řezy
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí a cukrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact