• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí a cukrem
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná rýže se skořicí a cukrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná rýže se skořicí a cukrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • citronová kůra
    • 140
      g mléčná rýže (Kulatozrnná)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce skořice

Postup přípravy receptu

1
Do mléka vsypeme rýži, špetku soli, citronovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 25 minut. Poté vyjmeme citronovou kůru a do rýže vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého pomalu přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme se skořicí. Kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majak.11 | 22. 11. 2010 18:33

    příště už nebudu dávat citron. kůru,nechutná mi tam. :-$

  • Elejna | 20. 10. 2010 22:33

    vyzkoušela jsem, rýže je moc dobrá. Nedávala jsem sníh (mám před ním přirozený respekt), s ním by byla rýže určitě víc nadýchaná, ale i tak velmi dobré. Dávám za 1

  • D L | 18. 9. 2008 14:32

    Dnes som robila z polovicnej davky ale dala som nadrhnutu citr. koru, nedala som vajicka a osladila som vanilk. cukrom. Krasne mi za tych 25 minut varenia zhustla a na zaver som pridala este lyzicku zlateho klasu. Neviem, ci mala taku konzistenciu ako ma mat, ale chutovo bola vynikajuca. Posypala som si cast skoricou a cast grankom.

  • A F | 29. 6. 2008 20:59

    Rychle, a bajecne chutne! Hned rano podle pocasi si udelam takovyto obed nebo svacinu a jedeme do hor nebo k vode.

  • Kačenka Brožová | 24. 5. 2007 14:35

    nám to ve škole vaří s rozinkama a kouskama jablek.... jdu to zkusit, tak mi držte palce

  • doga | 24. 4. 2007 19:04

    ja delam mlecnou ryzi z obycejne. napred ji varim ve vode, abych ji nemusel michat a asi po 10 minutach teprve pridam mleko. to se uz u dna pripaluje, takze u toho uz musim stat a michat. asi nebude tak dobra, ale pro me staci.

  • Týtýta Cahová | 21. 4. 2007 19:35

    Mléčná rýže = mňam, mňam!!!!!

  • Mája | 5. 2. 2007 14:23

    Dneska jsem zkoušela,taky jsem to dala ještě zapíct a nahoře posypala cukrem a nebylo to špatné.

  • Anonym | 11. 1. 2007 22:47

    Já to s tím blíkovým sněhem a žloutkem ještě chvíli zapeču na nákyp. A přidávám odkapané kompotované meruňky.

  • Ivana Samcová | 11. 1. 2007 17:56

    Chtěla jsem se zeptat, ty žloutky a potom i ušlehaný sníh s cukrem zamícháme do hotové rýže? Nebo se to ještě vaří? Díky za odpověď. Ivana

  • Tereza Jarčušková | 11. 1. 2007 14:28

    Skúste do ryžovej kaše pridať trocha podusenej a rozmixovanej tekvice, chuť je veľmi jemná.

  • sonia asif | 11. 1. 2007 13:54

    mlecnou ryzi jsem delala poprve, a musim rict,ze se opravdu povedla. me i manzelovi chutnala. a uz se me ptal kdy ji opet udelam. dekuji za recept a jak psal Kuchar Ryze s radosti doporucuji

  • Yablos | 3. 9. 2005 13:32

    Rýži z varných sáčku lze doporučit v krajním případě - nění to úplně ono(moc tuhá, málo saje). Ale za to, pokud se někomu nechce dělat sníh z vajec, stačí místo cukru použít kondenz.mléko-třeba salko.Pokud plánujete jíst toto jídlo i za studena, ponechte tam citronové kůry a před vložením do ledničky ještě promíchejte.

  • Kuchař teoretik | 25. 7. 2005 11:39

    Lze použít i obyčejnou rýži?

  • Anonym | 11. 10. 2004 18:14

    Mléčnou rýži zbožňuji. Je to skoro nejlepší jídlo!

  • Kuchař Rýže | 23. 3. 2004 18:56

    Mléčná rýže je jeden z nejchutnějších pokrmů a mám ho opravdu velice rád.Znám i jiné recepty , ale tenhle byl asi z 50 receptů nejlepší.Tento pokrm bych vám s radostí doporučil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mléčná rýže Mléko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

192
Dýňová tortila
Dýňová tortila
72
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí a cukrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact