To je prostě rýžová kaše :-) mám ji moc ráda, dá se jíst jak horká, tak studená. Ať už posypaná skořicovým cukrem, grankem nebo třeba ovocným kompotem. Já ji tedy dělávám tak, že rýži - která má tendenci se rozvařit - vařím v lehce osolené vodě. Vodu pak sliji a přidám malou krabičku zahuštěného mléka Tatra 9% (1 krabička na dva sáčky rýže - z kterých rýži vysypu samozřejmě), jen chvilku promíchám nad plamenem a stáhnu. Přidám cukr, zamíchám a mohu servírovat.
Zdenko. pravda pravda já dělám tak jak je již zde myslím uvedno: na jeden litr 200g kulkatozrnky přidám tři lžíce cukru a jednu lžičku skořice hotové podávám s kompotem a nebo polité šťávou a může se ozdobit jogurtem nebo kysanou smetanou je to moc dobrý a jednoduchý :-))
Janka, ryžu v mlieku varím vždy v hrnci s dvojitým dnom, aj na ryžový nákyp varím ryžu v mlieku v tomto hrnci a nič sa teda nepripáli. Občas zamiešam, pred dovarením už nechám len dôjsť.Nemeriam ani mlieko ani ryžu, ja to už mám v oku, ale na 1 l mlieka dávam asi 3 hrste ryže, premyjem ju a dám do mlieka.
Rýžovou kaši vařím jako základ na rýžový nákyp a dávám 20 dkg rýže na 1 litr mléka. Je důležité vařit v hrnci s nepřilnavým povrchem, protože se opravdu rádo připaluje.
Terezko a kolik dáváte toho mléka? Já se toho bojím, že se bude chytat.
Věrko,to jste mi kápla do noty s tou DP,zkusím to,ale asi neděláte jen z uvedených 50g,není toho málo?
Je to moc dobré, ale já dávám do DP na program marmeláda :-)) takže si jen počkám a vlastě nic nedělám.
Tereza má pravdu,v mléce je mnohem lepší.Jednou jsem vyzkoušela podle rady kamarádky půl na půl s vodou a teda nic,moc.
Ryžu varím len v mlieku, žiadna voda. Je oveľa chutnejšia.
Dělávám a je to opravdu moooc dobroučké,navíc jednoduché a rychlé