Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor, rozšleháme, přilijeme mléko, smetanu a povaříme. Do takto připravené polévky přidáme uvařené brambory a podle chuti citronovou šťávu a sůl.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bětík
|24. 7. 2014 12:47
Moc dobrá, jen místo citronky dávám trošku octa a na konec ještě zamíchám rozkvedlané vajíčko :-)
adam
|24. 9. 2012 15:14
se mi ten spodek porad pripaluje :-S
Dana Ďopanová
|13. 2. 2008 08:21
polévku jsme vyzkoušeli a dcerkám mooc chutná. Jen jsem místo citronové šťávy vyzkoušla vajíčko s pažitkou - jak doporučila paní Zuzanka. Je výborná!
Zuzana Válková
|5. 3. 2007 09:55
Tento recept vařila už moje babička. Pochází se Sibiře. Jen nedává citrónovou štávu, protože nakonec, když už je polévka na talíři, dá navrch na čtvrtky pokrájené vejce a posype pažitkou. Polévka je vynikající.