Do hrnce se zesíleným dnem nebo speciálního hrnce na vaření mléka vlijte mléko a vsypte vločky. Lehce osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Stáhněte plamen, nechte probublávat, až vločky změknou a promění se ve šlemovitou kaši. Oslaďte, posypte ovocem a ihned podávejte.
2
----
3
=====Tip=====
4
Ovesnou kaši si můžete připravit také v mikrovlnné troubě: smíchejte vločky s mlékem či vodou a vložte do mikrovlnky asi na 4 minuty nebo až vznikne požadovaná konzistence.
Recept je velmi jednoduchý. Není třeba stát celou dobu u plotny a řešit vykypění nebo připálení mléka. Po přivedení k varu stačily necelé dvě minuty aby byla kaše hotová.
Ohledně porcí. Pro normální pár je 100g vloček a půl litru mléka opravdu moc. U sportovců to samozřejmě může být jinak viz ostatní komentáře.
Děkuju za recept.
canni
|6. 3. 2015 19:38
100g vloček je totiž na 2 porce pro drobné nesportující ženy :) já cvičím každý den, tak si k snídani mohu dovolit 70g vloček, zalévám směsí vody a mléka (když není mléko, dám jen vodu, stačí vroucí a nemusíte ani nic vařit), zasypávám vším možným na co je chuť - ovoce čerstvé i sušené, sekané ořechy, kokos, kousek čokolády, kakao/karob, skořice, perníkové koření, med, arašídové máslo.... Když je ráno čas, hodím namočené vločky do mixéru se sušeným ovocem nebo banánem, jak se to rozmixuje, krásně to osladí.. Mňamka!
Těch 100g v receptu bych viděla tak na jednu pořádnou chlapskou porci ;)
Mimochodem pěkné foto u receptu..