• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mléčná marmeláda
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná marmeláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná marmeláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko plnotučné čerstvé
    • 0,50
      kg cukr
    • smetana lze popř. přidat

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (nejlépe dvouplášťovém) ohřejeme mléko. Ve chvíli, kdy je vlažné, přisypeme cukr a zamícháme. Přivedeme k varu a za občasného promíchání necháme vařit 1-2 hodiny (záleží na požadované konsistenci).
2
Marmeláda je hotová, má-li karamelovou barvu a je-li hustá asi jako nutella. Měla by chutnat jako jesenka s karamelem.
3
Použití: Je výborná jako pomazánka (zejména na palačinky), do cukroví a krémů, s ovocem, jogurtem nebo zmrzlinou, ale také jako přísada do kávy a čaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná polévka s houbami

Mléčná polévka s houbami

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hey-lin | 13. 11. 2012 20:48

    2 hodiny míchání a z výsledku jsem zklamaná ale totálně chutná to jako extrémně přeslazený salko. Mám sladký hodně ráda ale tohle mi lepí zuby k sobě. :-$

  • missmasz | 14. 1. 2011 12:49

    Dělala jsem to z půlky dávky a přidala k tomu celou oříškovou čokoládu. Teď toho strašně lituji - je toho setsakramensky málo pro tři domácnosti. Takže mě to hodinový míchání čeká zítra zase :-))))) Vynikající

  • iva nemcova | 27. 1. 2010 13:16

    Prosim,poradte mi,co kdybych ten cukr njdriv nechala zkaramelizovat a pak pridala teple mleko?To by pak bylo neco na zpusob vareneho Salka?

  • iva nemcova | 10. 10. 2008 16:29

    zvedavost mi nedala a musela jsem to vyzkouset.delala jsem z polovicni davky,je toho plny hrnecek (150 ml)

  • Olga Zehnalová | 8. 10. 2008 18:44

    Toto je veľmi zaujímavé, aké množstvo z toho ostane?

  • iva nemcova | 8. 10. 2008 18:12

    Jak dlouho se da skladovat?

  • Gábina H | 7. 10. 2008 09:49

    Dalo by se to udělat v pekárně na program marmeláda?

  • Celina Polívková | 1. 9. 2006 13:18

    Podle mého názoru má být mléko čerstvé, ne krabicové. Nejdřív jsem mléko s cukrem vařila ve vodní lázni, ale po hodině stále nedocházelo k varu, a tak jsem dala litinový hrnec rovnou na oheň. Směs jsem neúnavně míchala, až příšerně zhoustla, a když ztuhla, byla dost pevná a ani trochu tekutá. Zato byla sakramentsky dobrá a moc dlouho nevydržela.

  • Jana | 31. 7. 2006 08:19

    Jistě se dá také vařit ve vodní lázni.

  • Anonym | 30. 7. 2006 21:31

    Prosím , jaké mám použít mléko? Krabicové může být? Děkuji Míša

  • Dagmar Krejčí | 28. 7. 2006 21:39

    Dalo by se to z trvanlivého mléka?

  • Janča | 23. 1. 2006 11:23

    Může se skladovat v lednici?A jestli ano,jak dlouho?

  • Petra | 23. 1. 2006 09:36

    To je napad! Ziji v zahranici a dlouho jsem si lamala hlavu, cim nahradim Salko, pouzivane v mnoha receptech na moucniky. Zkusim tuto mlecnou marmeladu!

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 06:57

    Ak použijete hrniec na varenie mlieka - dvojplášťový, ako uvádza autorka receptu, nemôže sa vám to pripáliť.

  • kocurek | 22. 1. 2006 18:52

    určitě to musí být moc dobré,ale zajímalo by mě, jestli se to nepřipálí?

  • Anonym | 8. 5. 2005 19:37

    Mně chutnala. Musí se nechat trošku vystydnout a je výborná!

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko plnotučné Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

46
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
38
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Čočkové ragú
Čočkové ragú
28
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Mléčná marmeláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact