2 hodiny míchání a z výsledku jsem zklamaná ale totálně chutná to jako extrémně přeslazený salko. Mám sladký hodně ráda ale tohle mi lepí zuby k sobě. :-$
Dělala jsem to z půlky dávky a přidala k tomu celou oříškovou čokoládu. Teď toho strašně lituji - je toho setsakramensky málo pro tři domácnosti. Takže mě to hodinový míchání čeká zítra zase :-))))) Vynikající
Prosim,poradte mi,co kdybych ten cukr njdriv nechala zkaramelizovat a pak pridala teple mleko?To by pak bylo neco na zpusob vareneho Salka?
zvedavost mi nedala a musela jsem to vyzkouset.delala jsem z polovicni davky,je toho plny hrnecek (150 ml)
Toto je veľmi zaujímavé, aké množstvo z toho ostane?
Jak dlouho se da skladovat?
Dalo by se to udělat v pekárně na program marmeláda?
Podle mého názoru má být mléko čerstvé, ne krabicové. Nejdřív jsem mléko s cukrem vařila ve vodní lázni, ale po hodině stále nedocházelo k varu, a tak jsem dala litinový hrnec rovnou na oheň. Směs jsem neúnavně míchala, až příšerně zhoustla, a když ztuhla, byla dost pevná a ani trochu tekutá. Zato byla sakramentsky dobrá a moc dlouho nevydržela.
Jistě se dá také vařit ve vodní lázni.
Prosím , jaké mám použít mléko? Krabicové může být? Děkuji Míša
Dalo by se to z trvanlivého mléka?
Může se skladovat v lednici?A jestli ano,jak dlouho?
To je napad! Ziji v zahranici a dlouho jsem si lamala hlavu, cim nahradim Salko, pouzivane v mnoha receptech na moucniky. Zkusim tuto mlecnou marmeladu!
Ak použijete hrniec na varenie mlieka - dvojplášťový, ako uvádza autorka receptu, nemôže sa vám to pripáliť.
určitě to musí být moc dobré,ale zajímalo by mě, jestli se to nepřipálí?
Mně chutnala. Musí se nechat trošku vystydnout a je výborná!