Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce i hladkou mouku a ještě chvíli pražíme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí (aby vznikla taková řidší kaše), přidáme masox a ještě chvíli vaříme. Přidáme fazole, zalijeme smetanou, kari koření a dle chuti možno přisolit (já už nesolím) a ještě malou chvilku povaříme. Většinou vypnu plotýnku a nechám na plotýnce dojít.
2
Hotové můžeme posypat pažitkou. Množství uvádím podle receptu, ale já je dělám jen od oka. Jako příloha můžou být vařené brambory, ale u nás je to hlavně s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Šmolíková
|28. 7. 2007 21:15
Naprosto skvělé.Moc nám to chutnalo.
Jana Czerwenková
|7. 4. 2007 14:36
Výborné a hlavně hned hotové. A kari se určitě hodí. Díky.
Ivana Samcová
|14. 4. 2006 17:38
jsem ráda, že vám chutnalo. Jestli se to kari hodí? Tome, zkuste to a uvidíte, nám to tak chutná.
KV.
|13. 4. 2006 12:41
Tak jsem je vcera varila. Fazole mam jeste od vloni v mrazaku, docista jsem zapomnela.(Diky Marsi). Dala jsem citron(diky Airan), pak se mi tam jeste pripletlo varene vejce, trochu kopru a ty fazole jsem varila s kostickami brambor. Skvele! (diky pi Samcova).
Tom B
|13. 4. 2006 09:56
Fazole na speku a nebo slanine jsou skutecne vynikajici, akorat nevim jestli to kari se hodi k tomu speku???
Ivana Samcová
|10. 4. 2006 16:44
Jsem zvědavá jak vám budou chutnat. Jen si na ně vzpomenu a už se mi zbíhají sliny. To jsou ty reflexy.. A máte pravdu, voní nádherně.
Marsí
|10. 4. 2006 13:52
Tak tohle bude určitě dobrota...zelené fazolky všichni milujeme, ale protože nejsem zrovna "Mičurin"..tak budou mražené..z obchodu..no..budu paní Airan a KV tiše závidět ty doma vypěstované...:o)).
Jaroslava Oumarová
|10. 4. 2006 12:55
Zelené fazolky jím u nás jenom já a občas starší dcera. Ale tyhle zkusím.
KV.
|10. 4. 2006 12:41
Jsem jako pani Airan, taky mam vsude spoustu fazolek. Tak take dekuji za recept.
Airan
|10. 4. 2006 09:32
Fazolky se urodi vzdy pozehnane (mam velke oci a kdyz sazim tak nikdy nevim kdy se zastavit) A tyhle zovna musi krasne vonet po speku a kari. Mozna tak jeste lzicka citronove stavy pro smrnc:-) Ukladam si recept a dekuji.