Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
2
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou cibuli (červenou a bílou) a česnek a restujeme dorůžova. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme protlak, paprikovou pastu a chilli-pastu. Chvilku povaříme a přidáme na malé kostičky nakrájenou papriku.
3
Uvařenou směs smícháme s uvařenými fazolemi. Zahustíme moukou, kterou předtím rozmícháme v troše vlažné vody. Na konec můžeme dosolit, opepřit a přidat oregáno, bazalku a na jemno nakrájenou nať z pórku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
zdenks
|15. 2. 2017 15:42
Když spisovně tak Míšovy fazole. . Já ale tohle opravování nemám ráda, neb nikdo není dokonalý, někdo je dobrý ve vaření a někdo v češtině. Jsme jenom lidě a tedy chybující.
Tereza
|12. 2. 2017 19:27
Psát spisovně by měla být samozřejmost a opak svědčí o mnohém.