• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda nebo vývar
    • 300
      g vepřová krkovice
    • 200
      g miso
    • 300
      g brambory
    • 200
      g bílá ředkev
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g pórek nebo jarní cibulka
    • 100
      g ředkvička nať

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Kousky se vám zatáhnou a pak je zalejte vodou, v které jste rozmíchali první polovinu miso. Stačí tak 300 ml. Vařte na mírném ohni 20 minut. Maso si natáhne chuť miso.

RADA: Křehké polévkové maso

2
Pak přidejte brambory nakrájené na nepravidelné skrojky, další díl vody a znovu přiveďte k varu. Po 15 minutách přidejte na podélné plátky nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou bílou ředkev. Různost tvarů dá vašemu jídlu rozlet.
3
Zeleninu povařte, ale nerozvařte. Stačí jen dalších deset minut. Pak přidejte podélně nakrájený pórek nebo jarní cibulku a povařte další dvě minuty. Nakonec vložte pokrájenou nať z ředkve a po dvou minutách odstavte z plotny.
4
Teprve potom přidejte druhou polovinu miso, promíchejte a dochuťe sojovou omáčkou. Kdyby se miso vařilo, ztratí na chuti a ztratí i cenná probiotika. Podávejte ve velkých miskách podobně jako třeba celopolévku Pho nebo rámen.

RADA: Silný a čirý vývar

5
Pokud máte lotosový kořen renkon, lopuchový kořen gobo, nebo černý kořen, určitě ho do miso bramboračky přidejte. Náramně pozvednou chuť, přidají na vlákninách a renkon pomůže i od rýmy. Pokud budete mít k dispozici brambory taro, budou lepší než běžné brambory, protože se nerozvaří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Kuřecí miso polévka s houbami

Kuřecí miso polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Brambory Miso Mrkev Pórek Ředkvička Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Dýňová tortila
Dýňová tortila
96
Máslové řízky
Máslové řízky
93
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kroupová jelita
Kroupová jelita

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Minutkový guláš Stroganov 3
Minutkový guláš Stroganov 3
Minutový koláč (bez vajec)
Minutový koláč (bez vajec)
Mirabelkový džem se švestkami
Mirabelkový džem se švestkami
Mistrovský bramborový salát
Mistrovský bramborový salát
Míša dort
Míša dort
Míša řezy
Míša řezy
  • Recepty.cz
  • Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact