• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda nebo vývar
    • 300
      g vepřová krkovice
    • 200
      g miso
    • 300
      g brambory
    • 200
      g bílá ředkev
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g pórek nebo jarní cibulka
    • 100
      g ředkvička nať

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Kousky se vám zatáhnou a pak je zalejte vodou, v které jste rozmíchali první polovinu miso. Stačí tak 300 ml. Vařte na mírném ohni 20 minut. Maso si natáhne chuť miso.

RADA: Křehké polévkové maso

2
Pak přidejte brambory nakrájené na nepravidelné skrojky, další díl vody a znovu přiveďte k varu. Po 15 minutách přidejte na podélné plátky nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou bílou ředkev. Různost tvarů dá vašemu jídlu rozlet.
3
Zeleninu povařte, ale nerozvařte. Stačí jen dalších deset minut. Pak přidejte podélně nakrájený pórek nebo jarní cibulku a povařte další dvě minuty. Nakonec vložte pokrájenou nať z ředkve a po dvou minutách odstavte z plotny.
4
Teprve potom přidejte druhou polovinu miso, promíchejte a dochuťe sojovou omáčkou. Kdyby se miso vařilo, ztratí na chuti a ztratí i cenná probiotika. Podávejte ve velkých miskách podobně jako třeba celopolévku Pho nebo rámen.

RADA: Silný a čirý vývar

5
Pokud máte lotosový kořen renkon, lopuchový kořen gobo, nebo černý kořen, určitě ho do miso bramboračky přidejte. Náramně pozvednou chuť, přidají na vlákninách a renkon pomůže i od rýmy. Pokud budete mít k dispozici brambory taro, budou lepší než běžné brambory, protože se nerozvaří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Kuřecí miso polévka s houbami

Kuřecí miso polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Brambory Miso Mrkev Pórek Ředkvička Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

88
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
31
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Soutěž Muž roku 2025 vyhrál trenér fitness z Mladé Boleslavi: Rarita! Jeden obratel navíc

Soutěž Muž roku 2025 vyhrál trenér fitness z Mladé Boleslavi: Rarita! Jeden obratel navíc

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Minutkový guláš Stroganov 3
Minutkový guláš Stroganov 3
Minutový koláč (bez vajec)
Minutový koláč (bez vajec)
Mirabelkový džem se švestkami
Mirabelkový džem se švestkami
Mistrovský bramborový salát
Mistrovský bramborový salát
Míša dort
Míša dort
Míša řezy
Míša řezy
  • Recepty.cz
  • Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact