Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu a olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem a opět dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané kulaté formy s průměrem 22 cm a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 20 minut. Zda je korpus pečený vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do středu korpusu. Při vytažení musí zůstat čistá, bez nalepeného těsta. Po vytažení korpus necháme zchladnout.
2
Tvarohy vyšleháme v míse s cukry. Smetanu vyšleháme na šlehačku, kterou vmícháme do oslazeného tvarohu. Krém pak rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Dáme do chladna.
3
Polevu použijeme dle vlastního výběru. Například ledové kaštany rozehřáté ve vodní lázni, čokoládu na vaření... Polevou pocákáme tvarohovou vrstvu nebo ji nalijeme a následně ihned rozetřeme na krémové vrstvě dortu. Pokud nám při zchladnutí poleva ztvrdla tak, že by se nedala krájet a poničila by celý dort, stačí jen namáčet při každém nakrojení polevy nůž do horké vody. Nožem nejprve nařežeme čokoládu (naznačíme porce dortu), pak teprve pokrájíme celý dort na úhledné trojúhelníky. Jestliže chceme polevu s měkčí konzistencí, použijeme například vlastní polevu, udělanou dle receptu: jednoduchá vařená poleva.
4
Jako obměnu můžeme udělat i kokosový míša dort, kdy do krému přimícháme cca 2-3 lžíce kokosu a polevu můžeme následně ještě posypat kokosem.