ovoce
mražené nebo čerstvén např borůvky, maliny,ostružniny....
Drobenka
50
g
máslo
0,25
kg
polohrubá mouka
2-3
2
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
1
V míse prošleháme cukr s olejem, mlékem, šťávou a kůrou z pomeranče a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymyzané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem (nejlepší jsou borůvky) a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
2
Skvělý recept pokud spěcháte a potřebujete rychlý, voňavý moučník.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renik
|17. 6. 2014 12:51
Koláč výborný. Měla jsem málo kypřícího prášku, tak jsem přidala ještě trochu prášku do perníku a nemělo to chybu! Všem moc chutnalo a jen se zaprášilo. :-)
Anka
|3. 11. 2013 16:16
Prepáčte, máte tam chybu.
1/4 kg múky na drobeničku alebo 2-3 lyžice :-\ je dosť rozdiel, tak som aj dopadla a preto bol pre niektorých koláč sypký.
Škoda, že mi to vytlačilo len s 0,25 kg múkou v drobeničke, ale určite ešte upečiem, je to chuťovo fajn, len na môj plech to chce 1a1/2 dávku.
Nikol
|15. 4. 2013 10:09
Tak jsem ho udelala a vyborny jen se mě osobne trochu sype..
Sisa
|13. 9. 2012 12:27
Perfektný koláč, ja som pridala ešte 2 lyžice kakaa do cesta a upiekol sa mi v elektrickej rúre za 25 minút.
Odporúčam. <3
Včera jsem dělala tak že jsem si udělala placku na to přidala puding, ovoce a zalila to želatinou z jahodového pudingu a šťávy z ovoce, no báječný a jde to i bez vajec :)
Kristýna Novotná
|18. 9. 2009 09:42
Vřele doporučuji, je výborný :) Pomeranč rozhodně nevynechávat, dodal tomu říz :)
Iva Bednarova
|2. 4. 2008 13:18
Tenhle kolac je vytecny,moc moc chutnal,a v zadnem pripade se nedrobi,vejce totiz neni pojiva slozka,jak si vsichni stale mysli ;-)Udelala jsem ho s ostruzinami,a ani jsem se o nej nechtela delit s drahou polovickou ;-D
Dagmar
|30. 5. 2007 10:07
Mně se nezdá, že by se drobil. Je opravdu moc dobrý. A s těma borůvkama hustě posypanýma je to fakt lahůdka. Ta pomerančová šťáva s kůrou tomu dává skvělou příhuť a krásnou barvu těsta.
Eva Mlýnská
|30. 5. 2007 09:01
Jen se zeptám než vyzkouším. Nedrobí se ten koláč když v něm není vejce?
Ivana Přikrylová
|29. 5. 2007 20:52
Tento recept znám pod názvem FOFR KOLÁČ, dělávám ho často a je fakt moc dobrý. Dávám za jedna