• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Minutková šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Minutková šťáva

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 720 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Minutková šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 5litrů šťávy
    • 1
      kg vepřové kosti s trochou masa
    • 1,50
      kg cibule
    • 0,50
      kg mrkev
    • nové koření
    • pepř celý
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka. Osmahneme co nejvíce do tmava, ale tak, abychom nespálili cibuli.
2
Zalijeme vodou a dáme do trouby dusit, postupně doléváme vodu a opět necháváme vydusit, až na tuk a to do té doby, než se nám maso na kostích totálně rozpadne.
3
Poté zalijeme vodou a zahustíme solamylem nebo jiným bramborovým škrobem, dochutíme sojovkou a solí tak, aby byla jemně chutná a procedíme přes hustý cedník.
4
Šťávu lze připravit z různých druhů kostí, což znamená prakticky ke každému druhu masa - relativně stejným postupem.
5
Tak a doufám, že ji alespoň vyzkoušíte, když už jsem se konečně odhodlal vám napsat tento recept. Předem varuji, jedná se o dlouhodobou přípravu, týkající se kolem 12 hodin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gurmán | 14. 9. 2007 14:31

    Tak to je fakt prasárna

  • martin jirout | 17. 10. 2006 11:58

    to asi ano ale samozřejmě nemusíte dělat 5 litrů porci můžete různě zvětšit či zmenšit dle potřeby já to tak napsal pouze proto že jsou tak suroviny zaokrouhlené jako že si nepůjdete do řeznictví koupit 236 g vepř.kostí....ale jak jsem již jednou zmiňoval -nevyplatí se vám to nikomu takto připravovat pokud to nebudete dělat v min.množství 10l....s uctivým pozdravem

  • Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 10:37

    Já bych to ale asi mrazila bez solamylu a přidala ho až při přípravě masa. A taky mne překvapilo, že z kila kostí je 5 litrů, myslela jsem, že to je něco jako magi v kostce - tedy velmi hustý koncentrát. Asi to zkusím do toho okamžiku, kdy se to vypeče na tuk, pak propasíruju a zamrazím. Naředit a zahustit to mohu pak, ne?

  • Hana Rožníčková | 17. 10. 2006 10:00

    Ale holky, nikdo vás nenutí, abyste do toho šly.Martin sem dal recept na přání ostatních.Třeba se to dá zamrazit do formy na kostky ledu..Třeba...

  • Lada Kovářová | 17. 10. 2006 09:58

    Já bych použila poloviční nebo třetinové množství a hotovou šťávu zamrazila do kostek na led, na pozdější použití.

  • Jitka Malinová | 17. 10. 2006 09:52

    Recept je dobrý pro restauraci, co bych dělala doma s 5 l šťávy opravdu nevím.

  • Věra | 17. 10. 2006 09:44

    No to je nadělení a co budu dělat s takovým množstvím, když potřebuji pár lžiček ?? Jak dlouho to vydrží, když se s tím budu 12 hodin trápit ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Sirupy a šťávy a likéry
Maso Vepřové Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Sádlo Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Květákové makarony

Květákové makarony

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Virgin mojito
Virgin mojito
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Máslové řízky
Máslové řízky
30
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Minutková šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact