• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Minutková šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Minutková šťáva

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 720 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Minutková šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 5litrů šťávy
    • 1
      kg vepřové kosti s trochou masa
    • 1,50
      kg cibule
    • 0,50
      kg mrkev
    • nové koření
    • pepř celý
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka. Osmahneme co nejvíce do tmava, ale tak, abychom nespálili cibuli.
2
Zalijeme vodou a dáme do trouby dusit, postupně doléváme vodu a opět necháváme vydusit, až na tuk a to do té doby, než se nám maso na kostích totálně rozpadne.
3
Poté zalijeme vodou a zahustíme solamylem nebo jiným bramborovým škrobem, dochutíme sojovkou a solí tak, aby byla jemně chutná a procedíme přes hustý cedník.
4
Šťávu lze připravit z různých druhů kostí, což znamená prakticky ke každému druhu masa - relativně stejným postupem.
5
Tak a doufám, že ji alespoň vyzkoušíte, když už jsem se konečně odhodlal vám napsat tento recept. Předem varuji, jedná se o dlouhodobou přípravu, týkající se kolem 12 hodin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gurmán | 14. 9. 2007 14:31

    Tak to je fakt prasárna

  • martin jirout | 17. 10. 2006 11:58

    to asi ano ale samozřejmě nemusíte dělat 5 litrů porci můžete různě zvětšit či zmenšit dle potřeby já to tak napsal pouze proto že jsou tak suroviny zaokrouhlené jako že si nepůjdete do řeznictví koupit 236 g vepř.kostí....ale jak jsem již jednou zmiňoval -nevyplatí se vám to nikomu takto připravovat pokud to nebudete dělat v min.množství 10l....s uctivým pozdravem

  • Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 10:37

    Já bych to ale asi mrazila bez solamylu a přidala ho až při přípravě masa. A taky mne překvapilo, že z kila kostí je 5 litrů, myslela jsem, že to je něco jako magi v kostce - tedy velmi hustý koncentrát. Asi to zkusím do toho okamžiku, kdy se to vypeče na tuk, pak propasíruju a zamrazím. Naředit a zahustit to mohu pak, ne?

  • Hana Rožníčková | 17. 10. 2006 10:00

    Ale holky, nikdo vás nenutí, abyste do toho šly.Martin sem dal recept na přání ostatních.Třeba se to dá zamrazit do formy na kostky ledu..Třeba...

  • Lada Kovářová | 17. 10. 2006 09:58

    Já bych použila poloviční nebo třetinové množství a hotovou šťávu zamrazila do kostek na led, na pozdější použití.

  • Jitka Malinová | 17. 10. 2006 09:52

    Recept je dobrý pro restauraci, co bych dělala doma s 5 l šťávy opravdu nevím.

  • Věra | 17. 10. 2006 09:44

    No to je nadělení a co budu dělat s takovým množstvím, když potřebuji pár lžiček ?? Jak dlouho to vydrží, když se s tím budu 12 hodin trápit ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Sirupy a šťávy a likéry
Maso Vepřové Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Sádlo Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Podvodnice

Podvodnice

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
24
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Minutková šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact