• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Minivětrníky připravíte z obávaného odpalovaného těsta. Jeho příprava vyžaduje určitou praxi, ale když si ji osvojíte nebude vám jeho příprava již připadat složitá.

Suroviny

30 porce
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 165
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce moučkový cukr + na posypání
    • jahody

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu mouku. Nenechte se odradit tím, že se mouka do mléčné směsi vsakuje poměrně neochotně. Ve chvíli, kdy se vše spojí v lepkavý „knedlík“, vraťte kastrol na plotnu.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Na mírném plameni těsto tzv. odpalujte. Pečlivě míchejte a přehazujte ze strany na stranu, zatímco na dně kastrolu přisychá tenká bílá vrstvička. Míchání věnujte asi 5 minut, je to důležitá fáze, během níž se těsto zbavuje přebytečné vlhkosti. Poté kastrol sundejte z plotny a těsto nechte vychladnout, asi na 60–50 °C.
3
Do misky vyklepněte vejce a odvažte správné množství. Vychladlé těsto přendejte do robotu s protínací metlou a postupně do něj po dávkách zapracujte vejce. Další dávku vajec přidejte vždy až ve chvíli, kdy se předešlá bezezbytku zapracuje do těsta. Opět to bude vypadat, že se vejcím do těsta moc nechce, ale zanedlouho vznikne konzistentní, hladká, lehce lepivá hmota. Pokud nemáte robot, můžete použít vařečku a lidskou sílu, výsledek bude stejný, jen to bude trvat trochu déle.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct Míša řezy

4
Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte krouživým pohybem úhledné hromádky, asi o průměru 4–5 cm. Nechávejte mezi nimi rozestupy, větrníky během pečení nabudou. Mokrým prstem uhlaďte špičky, aby se při pečení nepřipalovaly. Větrníky pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 20 minut. Měly by mít zlatavou barvu.
5
Hotové větrníky nechte zcela vychladnout. Šlehačku oslaďte podle chuti a ušlehejte dotuha. Naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Větrníky podélně rozkrojte, nejlépe to jde vroubkovaným nožem, aby se nepotrhaly. Spodní části větrníků naplňte šlehačkou, přidejte kousky jahod, přiklopte a zasypte moučkovým cukrem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Odpalované FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Dobré kuře

Dobré kuře

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Veganský sníh

Poslední sledované recepty

76
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
64
Houbový guláš
Houbový guláš
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
33
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Minipizzy s olivami a salámem
Minipizzy s olivami a salámem
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
Minutka s mrkví a hráškem
Minutka s mrkví a hráškem
Minutková kuřecí směs II.
Minutková kuřecí směs II.
  • Recepty.cz
  • Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact