• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Minivětrníky připravíte z obávaného odpalovaného těsta. Jeho příprava vyžaduje určitou praxi, ale když si ji osvojíte nebude vám jeho příprava již připadat složitá.

Suroviny

30 porce
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 165
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce moučkový cukr + na posypání
    • jahody

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu mouku. Nenechte se odradit tím, že se mouka do mléčné směsi vsakuje poměrně neochotně. Ve chvíli, kdy se vše spojí v lepkavý „knedlík“, vraťte kastrol na plotnu.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Na mírném plameni těsto tzv. odpalujte. Pečlivě míchejte a přehazujte ze strany na stranu, zatímco na dně kastrolu přisychá tenká bílá vrstvička. Míchání věnujte asi 5 minut, je to důležitá fáze, během níž se těsto zbavuje přebytečné vlhkosti. Poté kastrol sundejte z plotny a těsto nechte vychladnout, asi na 60–50 °C.
3
Do misky vyklepněte vejce a odvažte správné množství. Vychladlé těsto přendejte do robotu s protínací metlou a postupně do něj po dávkách zapracujte vejce. Další dávku vajec přidejte vždy až ve chvíli, kdy se předešlá bezezbytku zapracuje do těsta. Opět to bude vypadat, že se vejcím do těsta moc nechce, ale zanedlouho vznikne konzistentní, hladká, lehce lepivá hmota. Pokud nemáte robot, můžete použít vařečku a lidskou sílu, výsledek bude stejný, jen to bude trvat trochu déle.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct Míša řezy

4
Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte krouživým pohybem úhledné hromádky, asi o průměru 4–5 cm. Nechávejte mezi nimi rozestupy, větrníky během pečení nabudou. Mokrým prstem uhlaďte špičky, aby se při pečení nepřipalovaly. Větrníky pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 20 minut. Měly by mít zlatavou barvu.
5
Hotové větrníky nechte zcela vychladnout. Šlehačku oslaďte podle chuti a ušlehejte dotuha. Naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Větrníky podélně rozkrojte, nejlépe to jde vroubkovaným nožem, aby se nepotrhaly. Spodní části větrníků naplňte šlehačkou, přidejte kousky jahod, přiklopte a zasypte moučkovým cukrem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Odpalované FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Veganský sníh

Poslední sledované recepty

174
Dýňová tortila
Dýňová tortila
112
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
112
Máslové řízky
Máslové řízky
73
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Minipizzy s olivami a salámem
Minipizzy s olivami a salámem
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
Minutka s mrkví a hráškem
Minutka s mrkví a hráškem
Minutková kuřecí směs II.
Minutková kuřecí směs II.
  • Recepty.cz
  • Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact