ks
lilek
středně velký, pokrájený na plátky, osolený a vypocený
500
g
jehněčí maso
2 pečeně
95
g
jogurt
řeckého typu
1
lžíce
máta
najemno posekaná
1
lžíce
citronová šťáva
1
hrst
rukola
omytá a osušená
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na vysokou teplotu. Lilky potřete olejem a opékejte je asi 3 minuty z každé strany, až zezlátnou a zkřehnou. Jehněčí maso také potřete olejem a okořeňte jej. Zprudka ho opečte 3 až 4 minuty ze všech stran tak, aby uvnitř ještě zůstalo růžové. Nechte chvíli zakryté odpočinout a pak pokrájejte na tenké plátky. Mezitím v misce smíchejte jogurt, bylinky a citronovou šťávu, ochuťte a okořeňte. Předpečené minipizzy poklaďte lilkem, jehněčím masem a rukolou a zakápněte jogurtovým dresinkem. Podávejte teplé.