Zamíchat cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechat 10 minut. Přidat mouku, sůl a olej, promíchat, nechat opět 10 minut. Promíchat, rozválet na plát silný 1 cm na pomoučněném stole a sklenicí vypíchat kolečka.
2
Dát na plech s pečícím papírem. Potřít rajským protlakem smíchaným s troškou soli a olivového oleje, poklást tím,co máme rádi - salám, šunka, sýr, rajčata, papriky, žampiony atd., posypat oreganem nebo kořením na pizzu a péct.
3
Je to rychlé, vypadají krásně a chutné jsou i další den, pokud zbydou a dají se do igelitového sáčku a do lednice. Nám zbydou jen pokud dělám z trojnásobné dávky. S těstem se dobře pracuje. Dá se udělat i na celý plech jako velká pizza, ale to už nevypadá tak efektně.
Vyzkoušel jsem hodně receptů na pizzu - těsto a tento je nej ... Upekl jsem v HVF a vynikající , akorát musím dořešit propečení ze spodní strany . Asi otočit ...?těsto použiju i na iné účely :|
V surovinách chybí množství vody. V popisu je 200 ml. Je to celková voda na množství mouky?
Tomáš bomba
|3. 10. 2013 23:36
Výborný , fantastický ;-) já udělal dvojitou dávku a zmizela jako prd ve větru. Trvalo mi to ale 2 hodiny.
Jenom jsem dopekl a otec mi to bral rovnou z plechu. <3
není to klasická pizza, spíš takové pizza koláčky, takže by neměly být tak teňounké jako klasická pizza...dělám z tohoto těsta i šátečky, rozválím a nakrájím obdélníky, na půlku dám náplň, přeložím, spojím okraje, potřu protlakem rozmíchaným s troškou olivového oleje, solí, česnekem a oreganem a posypu strouhaným sýrem, propíchám a upeču...dělám je z několikanásobné dávky, po upečení namrazím a syn si pak z mrazáku vytahuje na svačiny do školy
Di
|29. 5. 2011 15:48
Na takové množství mouky dávám sotva polovinu kostičky droždí, aby pizza byla tenounká, nikoliv nadýchaná jako české buchty. Jinak ostatní suroviny stejné. ;-)
Výborné těsto. Z dávky jsem udělala 18 koleček a bylo to tak akorát k obědu, příště budu dělat minimálně dvojitou dávku. Určitě bych doporučovala vyvalovat těsto na méně než 1 cm, protože minipizzy v troubě ještě nakynou. Pekla jsem nejprve 6 minut bez horkého vzduchu a pak 4 minuty na horký vzduch a minipizzy byly krásně vláčné. Dávám velkou jedničku a zařazuji mezi mé oblíbené recepty.
Miroslavo, s těstem se opravdu pracuje výborně, nesmrskává se zpět. Pizzy peču jen krátce, aby neztvrdly, v plynu asi 6 minut. Pizzy propíchám před pečením vidličkou, aby se střed moc nezvedal. Pokládám na ně ne kostičky náplně, ale plátky, tak nic nepadá. Přeju vám, ať se příště povedou.
Miroslava Marková
|26. 5. 2007 17:17
Nejdříve musím pochválit těsto, opravdu se s ním výborně pracovalo. Ale asi jsem něco udělala špatně, po upečení byly pizzy tvrdší a sušší. Na jaké kousky krájíte náplň na minipizzy? Já salám i sýr nakrájela na malé kostičky a některé mi při pečení sklouzly z koleček potřených kečupem). Já většinou dělám minipizzy z listového těstě (šnečky). Poradíte mi, abych příště měla minipizzy chutnější? Děkuji za odpověď!
martina
|21. 5. 2007 17:16
děkuji je to moc dobre,jano..
Jana Z
|16. 12. 2006 15:28
Děkuji.
Kuchařka on-line
|16. 12. 2006 09:48
Paní Jano, hodnocení bylo smazáno.
Lenka Kristová
|15. 12. 2006 20:24
Jani,to neřešte.Nejde o hodnocení,hlavně aby chutnaly : )
Jana Z
|15. 12. 2006 12:04
Nevím jak se to stalo ale nechtě jsem nějak ,někam klikla a ohodnotila 3.Prosím o smazání hodnocení, vždyť ještě nemám vyzkoušeno.Stalo se to při kopírování, to jsem z toho jelen.