Oddělíme dvě brambory a ostatní dáme vařit na bramborovou kaši. Tu připravíme obyčejným způsobem, jen podle chuti místo mléka dáme sladkou smetanu a kousek másla.
2
Mleté maso, namočenou a vyždímanou veku, jemně nakrájenou cibuli, vejce a koření pořádně zamícháme a tvarujeme malé karbanátky o něco málo větší než vlašský oříšek. Obalujeme jen v mouce! Smažíme nejlépe ve fritéze a poskládáme je na bramborovou kaši, kterou jsme předem rozložili po celém talíři. Na osobu by mělo být nejméně 7 kuliček.
3
Ze zbylých 2 brambor uděláme bramborovou slámu - buď ve fritéze, ale přes sítko dáme papírový filtr. Nebo na pánvi, ale olej musí být alespoň 1/2 cm, a v tom případě je zapotřebí ještě jedna ruka, nejlépe někdo, kdo (je zrovna poblíž, má hlad a proto se tváří ochotně) může míchat, než se brambor nastrouhá přímo nad pánví. Jinak hrozí slepení a sláma se nepovede. Lze slámu zaměnit s chipsy, co vypadají jako sirky.
4
Podáváme se zeleninovým salátem, bez toho to prostě není ono.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anděla Dvořáková
|25. 1. 2012 18:59
My doma nesnášíme a proto nevaříme bramborovou kaši. Co nám autorka poradí místo ní?
Yveta
|21. 1. 2006 05:45
Tak to musi byti obrovsk mnamka....dekuji, vyzkousim.