• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Mini věnečky

0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

30 porce
    • 140
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml voda
    • sůl
    • 90
      g olej
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 6
      lžíce cukr
    • 35
      g puding
    • 150
      g máslo
    • rumové aroma dle chuti
    • poleva potahovací fondán

Postup přípravy receptu

1
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit na dno rendlíku a na vařečku, tak je hotová.

RADA: 7 osvědčených rad, jak na odpalované těsto

2
Hmotu přendáme do šlehacího stroje a mícháme do vychladnutí. Jakmile vychladne, zapracujeme postupně vajíčka. Když je těsto hladké, můžeme přejít ke stříkání věnečků.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plech s pečicím papírem nastříkáme požadované tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a korpusy necháme dopéct. Dohromady pečeme cca 30 minut.

RADA: Odpalované těsto: Připravte si oblíbené zákusky jako profík!

4
Část mléka na krém nalijeme do hrnce a osladíme. Druhou část mléka rozmícháme s vanilkovým pudinkem. Jakmile se začne mléko s cukrem vařit, přidáme mléko s pudinkem a necháme 2 minuty provařit.
5
Uvařený vychladlý pudink dáme šlehat do kuchyňského robota. Mezitím si trochu nahřejeme máslo, aby se dobře rozmíchalo a krém se nesrazil. Do vyšlehaného pudinku přidáme nahřáté máslo a trochu rumového aroma. Připravíme hladký krém, který nastříkáme na spodní části rozkrojených vychladlých korpusů.

RADA: Máslo bez lednice

6
Potahovací fondán rozehřejeme v hrnci s kapkou vody a potáhneme jím vrchní části korpusů, které přiklopíme na krém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadné věnečky s polevou

Snadné věnečky s polevou

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Olej Poleva Puding Rumové aroma Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

41
Rychlá olejová bábovka  - beránek
Rychlá olejová bábovka …
29
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Mini Shepherd´s Pies
Mini Shepherd´s Pies
Mini šátečky s jablky
Mini šátečky s jablky
Mini štrúdly
Mini štrúdly
Minipárečky
Minipárečky
Minipizzy
Minipizzy
Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact