• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Mini věnečky

0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

30 porce
    • 140
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml voda
    • sůl
    • 90
      g olej
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 6
      lžíce cukr
    • 35
      g puding
    • 150
      g máslo
    • rumové aroma dle chuti
    • poleva potahovací fondán

Postup přípravy receptu

1
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit na dno rendlíku a na vařečku, tak je hotová.

RADA: 7 osvědčených rad, jak na odpalované těsto

2
Hmotu přendáme do šlehacího stroje a mícháme do vychladnutí. Jakmile vychladne, zapracujeme postupně vajíčka. Když je těsto hladké, můžeme přejít ke stříkání věnečků.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plech s pečicím papírem nastříkáme požadované tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a korpusy necháme dopéct. Dohromady pečeme cca 30 minut.

RADA: Odpalované těsto: Připravte si oblíbené zákusky jako profík!

4
Část mléka na krém nalijeme do hrnce a osladíme. Druhou část mléka rozmícháme s vanilkovým pudinkem. Jakmile se začne mléko s cukrem vařit, přidáme mléko s pudinkem a necháme 2 minuty provařit.
5
Uvařený vychladlý pudink dáme šlehat do kuchyňského robota. Mezitím si trochu nahřejeme máslo, aby se dobře rozmíchalo a krém se nesrazil. Do vyšlehaného pudinku přidáme nahřáté máslo a trochu rumového aroma. Připravíme hladký krém, který nastříkáme na spodní části rozkrojených vychladlých korpusů.

RADA: Máslo bez lednice

6
Potahovací fondán rozehřejeme v hrnci s kapkou vody a potáhneme jím vrchní části korpusů, které přiklopíme na krém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadné věnečky s polevou

Snadné věnečky s polevou

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Olej Poleva Puding Rumové aroma Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Pečený česnek

Pečený česnek

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

91
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Mini Shepherd´s Pies
Mini Shepherd´s Pies
Mini šátečky s jablky
Mini šátečky s jablky
Mini štrúdly
Mini štrúdly
Minipárečky
Minipárečky
Minipizzy
Minipizzy
Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact