• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Mini věnečky

0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
Mini věnečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

30 porce
    • 140
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml voda
    • sůl
    • 90
      g olej
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 6
      lžíce cukr
    • 35
      g puding
    • 150
      g máslo
    • rumové aroma dle chuti
    • poleva potahovací fondán

Postup přípravy receptu

1
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit na dno rendlíku a na vařečku, tak je hotová.

RADA: 7 osvědčených rad, jak na odpalované těsto

2
Hmotu přendáme do šlehacího stroje a mícháme do vychladnutí. Jakmile vychladne, zapracujeme postupně vajíčka. Když je těsto hladké, můžeme přejít ke stříkání věnečků.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plech s pečicím papírem nastříkáme požadované tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a korpusy necháme dopéct. Dohromady pečeme cca 30 minut.

RADA: Odpalované těsto: Připravte si oblíbené zákusky jako profík!

4
Část mléka na krém nalijeme do hrnce a osladíme. Druhou část mléka rozmícháme s vanilkovým pudinkem. Jakmile se začne mléko s cukrem vařit, přidáme mléko s pudinkem a necháme 2 minuty provařit.
5
Uvařený vychladlý pudink dáme šlehat do kuchyňského robota. Mezitím si trochu nahřejeme máslo, aby se dobře rozmíchalo a krém se nesrazil. Do vyšlehaného pudinku přidáme nahřáté máslo a trochu rumového aroma. Připravíme hladký krém, který nastříkáme na spodní části rozkrojených vychladlých korpusů.

RADA: Máslo bez lednice

6
Potahovací fondán rozehřejeme v hrnci s kapkou vody a potáhneme jím vrchní části korpusů, které přiklopíme na krém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadné věnečky s polevou

Snadné věnečky s polevou

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Olej Poleva Puding Rumové aroma Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Zavařování hub

Zavařování hub

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Řezy Margot

Řezy Margot

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

125
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
117
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
111
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
78
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Mini Shepherd´s Pies
Mini Shepherd´s Pies
Mini šátečky s jablky
Mini šátečky s jablky
Mini štrúdly
Mini štrúdly
Minipárečky
Minipárečky
Minipizzy
Minipizzy
Minipizzy - šnečci
Minipizzy - šnečci
  • Recepty.cz
  • Mini věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact