Rychlou variací na oblíbený jablečný štrúdl jsou rohlíčky z listového těsta naplněné plátky jablíček a směsí nadrobno nasekaných vlašských ořechů s třtinovým cukrem a skořicí.
Ořechy nasekejte nadrobno a v misce smíchejte s cukrem a skořicí. Jablka pokrájejte na osminy a zbavte jádřinců. Plát těsta rozviňte a nařežte asi na 12 trojúhelníků; základna bude o něco širší než kousky jablek, strany pak stejně dlouhé jako kratší strana plátu těsta.
Každý kousek těsta posypte ořechovou směsí. Na nejkratší stranu těsta položte jablko a zarolujte ho jako croissant. Jednotlivé kousky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 12 minut.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Září/2019)