1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím stranou.
2
2. V hrnci rozehřejte olej a přidejte mleté maso a nakrájenou slaninu. Osolte a opepřete a míchejte, dokud zcela nezhnědne (asi 5 minut). Pak přidejte nakrájené houby, mrkev, cibuli a česnek. Nechte pár minut prohřát a zeleninu lehcezměknout, míchejte.
3
3. Mezitím v malém hrnci/pánvičce rozpusťte máslo, přidejte mouku, aby se udělala jíška a zalijte vepřovým vývarem.
4
4. Pak přidejte k masu hrášek, mletou papriku a nasekanou petrželku a přidejte omáčku z hovězího vývaru a worcester. Na střední teplotu nechte vařit než dokončíte následující krok:
5
5. outo dobou by měly být brambory uvařené. Zceďte je, rozmixujte společně s vaječnou směsí, přidejte trochu soli a mléko dle potřeby, aby vznikla hustší kaše.
6
Předehřejte troubu na 200°C. Masovou směsí plňte zapékací misky asi do dvou třetin. (Mělo by to vyjít na 6 misek, ale záleží na velikosti.) Pak lžící přidejte bramborovou "kaší". Posypte strouhaným čedarem a pečte v troubě, dokud vršek lehce nezezlátne
7
Před podáváním můžete posypat ještě orestovanou slaninou.
8
Nic ale nebrání tomu, abyste použili větší zapékací mísu, nebo vynechali kteroukoli zeleninu... :-)