Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, mleté ořechy, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.
Vychlazené těsto rozdělte na čtvrtiny a rozválejte na pomoučněné ploše na pláty tenké asi 3 mm a přeneste ho do formiček. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů a přebytečné kousky odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Kadeřávek natrhejte na kousky, spařte ho vroucí vodou, zchlaďte, vyždímejte a osušte. Nahrubo nastrouhejte ementál, vejce v míse rozmíchejte se smetanou, směs osolte a opepřete. Hrušky rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jádřince a každou čtvrtku pokrájejte na plátky.
4
Na vychlazené korpusy rozdělte ementál a kadeřávek, zalijte vaječnou směsí, přidejte plátky hrušek a kolečka zrajícího sýra. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Před podáváním posypte nadrobeným čerstvým kozím sýrem a nasekanými vlašskými ořechy.