Nejen k vínu se hodí tyhle malé pizzy bohatě posypané nastrouhanou mozzarellou, parmazánem, obložené ančovičkami marinovanými v citronové šťávě, podávané obložené plátky odrilované cukety, kapary a nasekanou petrželku.
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 6 až 8 dílů a každý na pomoučněném válu roztáhněte na tenké kulaté placky. Potřete je olivovým olejem, bohatě posypte nastrouhanou mozzarellou a parmazánem, navrch naskládejte ančovičky a pečte v troubě, asi 6 minut.
3
Zatím nakrájejte cuketu na tenké plátky, potřete je olejem a opečte na grilovací pánvi. Na hotové pizzy dejte cuketu, kapary, nasekanou petrželku, červený pepř.