Kdo by nemiloval pizzu? Jenže kdo ji taky vždycky zvládne spořádat celou? Pokud máte na tuto italskou delikatesu chuť, ale nemáte moc velký hlad, řešením je plněná kapsa calzone. Vypadá jako napůl přehnutá malá pizza a podobně i chutná. A stejně jako na pizzu, i do calzone můžete dát to, co vám chutná.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po 4 minutách přidejte plátky česneku a dál restujte asi minutu. Vmíchejte obsah plechovky s rajčaty a lístky tymiánu, osolte, opepřete a 10 minut provařte. Poté odstavte a nechte omáčku zchladnout.
Obdélník těsta rozdělte na 6 čtverců. Každý ještě na pracovní ploše trochu roztáhněte rukou dokola a rozetřete na něj lžíci rajčatové omáčky, nechte asi 1,5 cm volné okraje. Obě mozzarelly rozdělte na 6 dílů. Každý kousek zabalte do plátku šunky a položte na připravené těsto tak, aby vždy polovina těsta zůstala volná. Přidejte 2 lístky bazalky a volnou půlku těsta přehněte přes sýr se šunkou. Okraje k sobě dobře přitiskněte.