• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mini pavlova s kokosovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Mini pavlova s kokosovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
Mini pavlova s kokosovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Oblíbený dezert pojmenovaný po ruské baletce Anně Pavlovové se připravuje z upečeného bílkového krému. Vršek zdobí ušlehaná kokosová smetana a javorový sirup. Tohle sladké potěšení vám zcela jistě učaruje.

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 240
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      lžíce jablečný ocet
  • Krém
    • 400
      g kokosová smetana
    • 2
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 165 °C a nastavte na horký vzduch. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými podložkami na pečení.
2
V robotu vyšlehejte do pěny bílky se solí. Postupně za stálého šlehání přisypte ve dvou dávkách cukr. Šlehejte, dokud sníh nezačne vytvářet pevné špičky.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

3
Přidejte škrob s octem a ještě 2 minuty při nejvyšší rychlosti šlehejte. Sníh by měl být pevný a lesklý.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného

4
Dvěma lžícemi nabírejte sníh a na plechu tvořte asi 5 cm od sebe hromádky. Bříškem lžíce do každé udělejte důlek. Dávejte pozor, abyste se nedostali až na dno, pusinkové korpusy mají fungovat jako mističky. Pracujte rychle, aby sníh nespadl a držel tvar.
5
Plechy vložte do trouby, teplotu stáhněte na 120 °C a pečte 60–70 minut. Správně upečená pusinka je zespodu pevná (můžete na ni poklepat), svrchu má pevnou krustu, ale uvnitř je vláčná.
6
Na krém vyšlehejte dobře vychlazenou kokosovou smetanu s kapkou javorového sirupu. Krém naneste na pusinky a ozdobte je semínky granátového jablka a plátky kokosu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pavlova plná ovoce

Pavlova plná ovoce

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jablečný ocet Javorový sirup Kokosová smetana Kukuřičný škrob Sůl

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

103
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
58
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Bulharské papriky s Balkánem
Bulharské papriky s…
39
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Další doporučené recepty:

Mini košíčky jako rakvičky
Mini košíčky jako rakvičky
Mini mazance
Mini mazance
Mini ovocné knedlíčky s physalis
Mini ovocné knedlíčky s physalis
Mini Pavlovy
Mini Pavlovy
Mini pizzy calzone II.
Mini pizzy calzone II.
Mini pizzy s ančovičkami a cuketou
Mini pizzy s ančovičkami a cuketou
  • Recepty.cz
  • Mini pavlova s kokosovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact