strouhanka
nejlépe ze sladkého pečiva (vánočka apod.) nebo z bílého pečiva
vanilkový cukr
nebo cukr krystal + trochu vanilkové pasty/semínek z lusku
moučkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Z této dávky by vám mělo vyjít okolo 60 mini knedlíčků - na jeden potřebujete cca 8-10 gramů těsta. Množství a druh ovoce pro náplň si zvolte sami - měl by vám stačit jeden kousek ovoce na jeden knedlíček. Můžete jíst jak horké, tak studené.
2
Na těsto:
3
Vyšlehejte máslo, olej, vanilku a sůl dohladka. Předejte vajíčko, rozšlehejte, pak tvaroh - rozšlehejte a nakonec vmíchejte mouku. Dejte cca na 2 hodinky do lednice.
4
Poprašte si vál/pracovní plochu lehce moukou, vyválejte válečky a nakrájejte na malé kousky (každý by měl mít okolo 8-10 g). Rozplácněte a zabalte do něj bobulku.
5
Vařte 5-6 minut v lehce probublávající vodě. Pak vyndejte děrovanou lžící.
6
Posyp:
7
Rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a vanilkový cukr (ingredience podle chuti a potřeby).
8
Při podávání posypte sladkou strouhankou a můžete posypat i moučkovým cukrem. Jestli vám zbyla trocha tvarohu, můžete přidat na talíř k podávání.