Z ingrediencí zpracujeme těsto (neděláme kvásek, kvasnice nadrobíme přímo do těsta), necháme chviličku odpočinout a malou lžičkou na pečící papír tvoříme malé koláčky, do kterých si vařečkou uděláme malé dírky a naplníme je povidly.
2
Po upečení kdo může, si koláčky pocukruje, kdo ne, sní je tak.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta
|26. 1. 2011 14:52
Byla jsem zvědavá jak to chuťově bez cukru dopadne a jedním slovem vynikající :-) děkuji a nemáte takovýchto receptů více? :-)
Lenka walová
|22. 3. 2008 18:59
Výborný recept. Tak nějak automaticky jsem tam sůl nedala, protože kynuté těsto zas tak často nedělám. Ale koláčky jsou vynikající i bez ní. Soudím podle toho, že jsem je ráno upekla (s mákem) a teď odpoledne už tu na mě kouká jen pár posledních kousků a to jsem měla plné dva plechy.
Marsi
|13. 3. 2008 22:17
ze stejneho testa delam plnene rohlicky,moc dobre...
Markéta.W
|13. 3. 2008 15:26
Tento recept jsem našla na internetu a vyzkoušela, koláčky jsou výborné, dělala sem s mákem a povidly. Sůl jsem přidala.
Jana Remková
|13. 3. 2008 08:58
Omlouvám se,určitě ano,jen si člověk myslí,že každý dá špetku soli tak nějak automatcky.Jana
Anonym
|13. 3. 2008 08:39
K mouce patří sůl vždy ,pro zvýraznění chuti.:-) PS
Di
|13. 3. 2008 06:39
Koláčky jsou určitě skvělé, ale diabetikům bohužel nestačí pouze to, že chybí cukr. Je v nich bohužel hodně tuku. Takže mlsat jen velmi opatrně!
Jana T.
|12. 3. 2008 21:34
Určitě bych sůl dala, patří do každého kynutého těsta - bude daleko chutnější.