plechovka
fazole v tomatové omáčce
Dávám 1/2 plechovky
1
snítka
oregáno
pár čerstvých lístků
1
snítka
petrželová nať
2
hrst
řapíkatý celer
2
stroužek
česnek
200
ml
rajčatové pyré
Možno i protlak
1
hrst
kořenová zelenina
mrazená: obsahuje mrkev, hrášek, květák
5
lžíce
strouhaný parmazán
sůl
černý pepř
2
ks
bobkový list
Postup přípravy receptu
1
Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám i na proužky nakrájenou slaninu. Nechám zpěnit.
2
Přidám všechny ostatní suroviny a zaliji cca 1-1,5 vody ( nebo vývaru, jak chcete- ale voda bohatě stačila).
3
Přidám nastrouhaný česnek, celou snítku petrželky a cca 20 lístků oregana. Osolit opepřit, vařím přibližně 35 minut
4
Případně dochutím.
5
servíruji v misce, na vrch posypu jednou lžičkou strouhaného parmazánu a dozdobím čerstvou petrželkou.