Užijte si tento luxusní moučník, ve kterém se snoubí lahodná chuť slaného karamelu s výrazným akcentem čokoládové polevy. To vše na křupavém mandlovém těstě.
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky.
Prsty spojte máslo s moukou do drobenky a nasypte ji na plech vyložený pečicím papírem. Umačkejte do nízké vrstvy a pečte v troubě 15 minut.
Mezitím připravte karamel. V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte cukr a kondenzované mléko, osolte a míchejte, až se vše spojí do hladkého krému. Krém nalijte na upečený korpus, uhlaďte do stejnoměrné vrstvy a nechte nejméně 30 minut v ledničce chladnout.
Každou čokoládu nalámejte do samostatné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Karamelovou vrstvu přelijte hořkou čokoládou a opět rozetřete až do krajů.
Na tmavou čokoládu nalijte cikcak bílou čokoládu a párátkem promíchejte do spirály. Vše nechte přes noc ztuhnout v ledničce a teprve pak krájejte na řezy.