měkký salám
nebo klobása - množství dle chuti a možnosti
200
g
eidam sýr
2
balení
játrová paštika
malá
2
lžička
hořčice plnotučná
1-2
2
lahev
kečup - jemný
malá
sůl
olej
Postup přípravy receptu
1
Špagety uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě (použijeme větší hrnec). Mezitím si na troše oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a opečeme ji. Nakonec přidáme 1 a půl sklenice kečupu a necháme na mírném ohni prohřát. Uvařené špagety scedíme a necháme ve stejném hrnci. Do špaget vmícháme paštiky, nastrouhaný sýr (nemám odhad na hmotnosti - ale spíš víc než míň), hořčici a směs s kečupem. Po důkladném promíchání můžeme dle chuti přidat hořčici (jsou-li chuťově nevýrazné) či zbytek kečupu (pro větší sladkost).
2
U nás doma je toto jídlo velice oblíbené, hořčice mu dává takovou jinou chuť než má většina "červených" špaget.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavel
|5. 3. 2012 10:12
Do milánských špaget paštiku??? Vy jste se zbláznili. Takovou prasárnu. To nemá s gastronomií nic společného.
niobe nightingale
|22. 2. 2009 17:48
tak jsem měla úspěch s timhle receptem na dnešní večeři. chválím - rychlé, surovinově nenáročné a prý chutné! :)
Veronika Jínová
|18. 2. 2009 19:51
Teďka jsme dojedli. Bylo to skvělé. Jen jsem nepřidala paštiky, protože já osobně je nemám ráda. Chuť byla výborná, sladká..A Simčo s vámi souhlasím. Sýru není nikdy dost :-)...Takže ještě jednou opravdu super. ;-)
niobe nightingale
|20. 1. 2009 17:38
špica! díky za recept ;-)
Simča Sládková
|14. 8. 2008 20:05
Také děláme špagety s hořčicí, ale do dnes jsem nezkoušela s tou paštkou. Bylo to moc dobré, u nás se sýr sype i nahoru :-) (Děti tvrdí, že sýru není nikdy dost...)
eva šindelářová
|28. 3. 2008 11:25
Dnes vařím k obídku tento recept a musím říct ,že stále tu dobrotu ochutnávám ,nevím kdo nerozumí dvěma sklenicím kečupu,ale pro mne to bylo zcela srozumitené.Dávám jedna moc velká dobrota.Ve sklenici se prodává třeba kečup OTMA .DOBROU CHUŤ
Klára Malá
|1. 4. 2006 16:37
Myslela jsem kečupy ve sklenicích - dvě v té nejmenší. Ale záleží to na vlastní chuti. Špagety by měly mít hustší konzistenci, spíše jako rizoto.