Na oleji opečeme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 5 minut), přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou, zázvorem, skořicí a přidáme rozinky. Podusíme do měkka. Pokud je třeba, podlejeme trošičkou vody. Když je dyně měkká, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a prohřejeme. Podáváme s chlebem.
Vyzkoušela jsem prvně letos na jaře, abych zpracovala zbytek hokkaida- chuť napoprvé neobvyklá, ale zajímavá a protože hokkaida pěstujeme, již jsem, pro velký úspěch, recept dvakrát zopakovala. Zachutnal i rodičům, nadšeni chutí, dobrou stravitelností a zdravotními oučinky se rozhodli dýně pěstovat i napřesrok.
Miroslav Bodlák
|6. 8. 2009 12:06
Jak tak koukám,. tak asi ještě nikdo neměl odvahu tento recept vyzkoušet... byl jsem teda první, a dávám jedničku,a moje sluníčko Anička přidává hvězdičku. Opravdu dobré!!!