V horkém počasí přijde k chuti salát z uvařených těstovin se zelenými fazolkami, avokádem, červenou cibulí, cherry rajčátky a kukuřicí, ochucený domácím pestem, limetkovou šťávou a čerstvým koriandrem.
Připravte pesto. Většinu koriandru a další suroviny na pesto dejte do mixéru a umixujte nahrubo.
2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Sceďte je, propláchněte studenou vodou a promíchejte s pestem. Fazolky očistěte, pokrájejte na menší kousky a dejte na 3 minuty do kastrolu s vroucí vodou. Sceďte je a zchlaďte v ledové vodě.
Avokádo rozpulte, zbavte pecky, dužninu vydloubněte lžící a pokrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na tenké klínky, rajčata na poloviny a vše spolu s kukuřicí vmíchejte do těstovin. Salát ochuťte limetovou šťávou, solí, a pepřem. Nakonec přidejte zbylé lístky koriandru.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)