Placky: ze všech přísad umícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme z každé strany asi šest palačinek. Necháme vychladnout.
2
Náplň: na olivovém oleji osmahneme slaninu a na malé kousky nakrájené maso. Přidáme masallu a promícháme, až maso chytne správně červenou barvu. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou zeleninu a polovinu česneku na plátky. Restujeme doměkka. Přilijeme fazole a scezenou cizrnu, přidáme kečup a prohřejeme. Poté okořeníme (sladká paprika, pepř, sůl, tabasco) a vymačkáme zbylý česnek. Na závěr vmícháme jíšku, mělo by to vytvořit hodně hustou omáčku. Necháme trošku vychladit.
3
Konec: palačinky naplníme směsí, zavineme a naskládáme do pekáčku (lze i na sebe) a zasypeme sýrem. V předehřáté troubě 190 °C pečeme asi 15 minut. Na talíři lze ještě zjemnit lžíci zakysané smetany a posypat petrželkou.
4
!Cizrna je sama o sobě hodně slaná, tak se solí opravdu opatrně!
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.