Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2-3 drobounce pokrájené čerstvé chilli papričky (dle jejich velikosti a zkušenosti s pálením - napoprvé raději méně a bez jadýrek).
2
Občas promícháme a přidáme pokrájenou papriku a rajčata (mohou být konzervovaná) a další ingredience dle fantazie - například fazolové lusky, kukuřici. Nakonec zastříkneme kečupem a dochutíme solí a necháme dodusit.
3
Mezitím vypracujeme těsto, rozdělíme na části, ze kterých vyválíme velmi tenké placky, které opečeme na suché teflonové pánvi. Za tepla dáme na talíře, přidáme náplň, přehneme a zdobíme kysanou smetanou.
4
Ač milovník vína, toto výborné jídlo je třeba hasit dobře chlazeným pivem! :-)Pozor - po zpracovávání chilli papriček nestrkat ruce kam nepatří, neolizovat prsty. V opačeném případě hledat hlavní hydrant.