V zapékací misce lehce rozmícháme Lučinu s pomazánkovým máslem. Posypeme nakrájenou cibulí a polijeme omáčkou. Navrch dáme nahrubo nastrouhaný sýr blaťácké zlato.
2
Zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví a směs "bublá". Mísu opatrně umístíme doprostřed jídelního stolu. Vedle položíme misky s chipsy, ubrousky, případně talířky. Strávníci si nabírají ze společné mísy kousky chleba nebo chipsy jednoporcová sousta.
3
Tento recept přivezla moje kamarádka z Ameriky. Je to jednoduché a efektní pohoštění.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daniella O.
|16. 3. 2007 16:51
Di, tohle je nejoblibenejsi dip meho manzela. Delam uz nekolik let na kazdou party nebo rodinnou oslavu. Dala jste tomu krasny a vystizny nazev a ja davam obrovskou 1*****
Di
|16. 3. 2007 16:47
To jsem moc ráda.Ještě že jste mi to připomněla, už jsem to dlouho nedělala. Fakt ale je, že k večeři pro dva to připravovat nebudete, je to taková společenská záležitost. Díky za jedničku
Jaroslava Oumarová
|16. 3. 2007 15:46
Di, tuhle dobrotu jsme dělali s dětmi na kroužku vaření. Moc nám chutnalo, bylo to velmi příjemné překvapení pro všechny. Děti posílají 1 :-))
Al.Mel.
|15. 2. 2006 08:40
To nemá chybu. Skvělé. Dělám dost často.
Gabriela B
|14. 2. 2006 18:27
Já mám podobný recept, který jsem si také přivezla ze Států. Místo pomazánkového másla dávám kysanou smetanou smíchanou s lžící majonézy. Lze také přidat nadrobno nakrájené papriky. Je to opravdu moc dobré.