• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mexické placky tortillas z mouky
Napište svůj komentář k receptu

Mexické placky tortillas z mouky

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mexické placky tortillas z mouky
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
    • 280
      g hladká mouka 250-280
    • 60
      g sádlo
    • 1
      lžička sůl
    • 250
      ml voda vlažná

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy dáme jen 250 g hladké mouky, sádlo, sůl a zpracujeme nejprve tak, aby to byla jemná drobenka. Pak pomalu přidáváme vlažnou vodu a nejprve vidličkou, pak rukama vypracujeme jemné těsto. Pokud se stále lepí na prsty, přidáme zbytek mouky (30 g), přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak vytvoříme kupičky v průměru 4 cm. Na pomoučeném vále vyválíme slabé kulaté placky o průměru 15-18 cm. Při vyvalování používáme hodně mouku, aby se těsto nelepilo.
2
Dobře předehřejeme na sporáku pánvičku, pozor žádný tuk!, dáme placku a pečeme asi 30 sekund, aby vypadala suchá a jen mírně ze spodu nahnědlá. Obrátíme a pečeme dalších 30 sekund. Mohou se upéci i do zásoby a pak jen přihřát (přikryté papírovým ubrouskem) v mikrovlnné troubě. Placky se mohou vyválet i na větší průměr, ty se pak pak plní různými dobrotami, jako zbytky pečeného kuřete, strouhaným sýrem atd. a pak se zabalí tak, jak to můžete koupit v KFC (Wrap). K tomu se dává salsa nebo guacamole a také zakysaná smetana.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky

Cuketové tortilly (placky) se sýrem -…

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Mexické fajitas

Mexické fajitas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • verulikh | 4. 2. 2014 11:58

    Skvělý recept. Udělala jsem z menšího množství surovin, protože pro dva lidi by toho bylo až moc.Místo sádla jsem použila olej a placky se povedly. Dají se krásně ohýbat paráda. Přidala jsem k nim pouze zeleninu a maso.

  • Lucka | 27. 6. 2013 11:35

    ech, tak tieto placky mi veru nevysli:-( lepili sa a bez pridanej múky to nešlo...po upečení boli ako kamen...niekde som iste spravila chybu...asi som cesto nenechala dost odlezat. tak si radsej treba dat načas, nech sa podaria. ;-)

  • Martin | 9. 5. 2013 20:09

    placky parádní... Tuk jsem v ledničce nenašel, ale s olejem to šlo taky 8-) Jen porce mi nějak nevyšli...Těsto mi vyšlo jen na 8 palcek.

  • Lucka | 19. 12. 2012 09:18

    pokud máte placky tvrdé, tak je po upečení vrstvěte na talíř a překryjte vlhkou utěrkou, placky tak nasajou potřebnou vlhkost a budou krásně vláčné a výborně se pak rolují

  • Kryštof | 2. 4. 2011 19:20

    Zjistil že doma nemám žádný tuk a tak jsem podle starého dobrého pravidla přiměřeně přiměřeně přiléval olej a výsledek byl podle mně skvělý, placky se dali i ohýbat.

  • Markéta Valentíková | 14. 4. 2007 15:15

    Moc se mi povedly! Dělala jsem přesně podle receptu a šly krásně rolovat, vůbec neztrvrdly. Naplnila jsem je mexickýma fazolema a moooc jsme si pošmákli.

  • Anonym | 9. 4. 2007 13:35

    Honzo,máte nějaký svůj osvědčený recept na torttily,aby po upečení se daly krásně zarolovat,děkuji.

  • honza | 7. 4. 2007 12:13

    protoze jsem pracoval v mexicke restauraci v usa a vim jak se tortilly pripravuji a co se do nich hodi, muzu vam pridat par tipu. Ja osobne preferuju tortilly s kurecim masem, ktere je nejlepsi grillovane, nebo opecene na panvy, popripade v troube, dale s fazolema, ze kterych se dela takova jakoby skoro omacka, kterou pripravite tak, ze date jiz zmekle fazole(tmave, nejlepe z konzervy) do hrnce, pridate trosku vody a trochu smetany, date varit a kdyz se zacnou varit zacnete je mackat a snazite se udelat takovou velmi hustou "omacku", pote bych pridal nastrouhany syr a salat, tortillu zarolujte do alobalu a klidne si ji vemte treba do prace, do skoly na svacinu..

  • Petr | 25. 8. 2006 16:25

    Odstranili jste někdo tu lámavost tortil??? Čím se dá ovlivnit..?

  • Martina | 17. 4. 2006 17:02

    Tak dneska jsme zkusili Vas recept, jelikoz jsme v nasi domacnosti jen 2, tak jsme si "od oka" snizili mnozstvi surovin, ktere jsme nakonec ani nevazili - proste jsme to nejak nasypali do misky, zpracovali "mackanim" v ruce. Jelikoz mame starsi elektricky sporak s plotynkami, nepouzili jsme ani panev a rovnou je tenke opekli na jedne plotynce (no, trochu se tam pripaluje mouka, takze plotynku budu muset umyt)...vysledek byl vsak prekvapujici a velmi chutny (rozhodne lepsi nez koupit v Hypernove nebo Tescu 250 g tortillas za 59 Kc! jak jsme dnes zjistili...) PROSTE CHVALIME A CHVALIME! Jinak nam rolovat sly velmi dobre, domnivame se, ze zalezi na mnozstvi tuku, ktere pouzijete...ja dokonce od oka pouzila Heru!

  • danka lehocka | 9. 4. 2006 17:01

    Ja som ich dnes urobila a musím povedať že ma sklamali pretože sa nedali rolovať a z tou masťou(sadlom)mi to pripomínalo naše lokše.takže skúsim z tých kukuričných.

  • Hanka | 4. 3. 2006 17:23

    Tak ja to dnes taky zkousela. Testo se mi povedlo dobre ani s vyvalenim na tenkou placku nebyl problem, ovsem po upeceni byly tvrde, takze nesly rolovat. Na chut jsou dobre, ale srolovanou tortillu z nich bohuzel nevyrobim. Pritel je ted pojida misto chipsu! :)

  • Marie Svobodová | 1. 2. 2006 17:17

    Jsou opravdu výborné, Včera jsem udělala a naplnila Mexickými fazolemi s masem, nebyly vůbec tvrdé, i když jsem je pro syny musela uchovat než příjdou domů, přiklopila jsem miskou, potom dala pod přiklápěcí talíř do mikrovlnky a rozehřála. Jednou jsem zkoušela před nahřátím potřít olejem a podruhé jenom tak nasucho a je to celkem jedno. Byly dobré oboje. Díky. Hodnotím 1

  • Milada Nedorostová | 14. 12. 2005 11:18

    Recept vypadá výborně - určitě vyzkouším - děkuju!

  • Jana | 20. 11. 2005 21:36

    Já bych přispěla také svou troškou do mlýna.Můj íránský zeť dělal podobně indické placky zvané čapáty.Vzal 1 kg polohrubé mouky,vlažnou vodu,špetku soli,někdy přidal vajíčko,přilil trochu oleje,tak půl deci.A pak důkladně promačkával prsty,nemíchal,dal ruku v pěst a plochou prstů mačkal těsto v míse.Nebylo nijak měkké,spíš tužší,jako u nás na buchty.Pak zakryl mísu utěrkou a nechal hodinu odpočinout.Pak na vál udělal kopečky jako na vdolky,každý rozválel na placku a tu potřel vrstvičkou rozpuštěného másla.Sroloval jako palačinku a pak vytvořil jakoby šneka,ale vytaženého nahoru-já to neumím tak popsat,prostě tu palačinku jakoby postavil a smotal jako šneka 2x nad sebou,až vznikla šnečí věžička.Tu rozplácl dlaní zase na placku a zase rozválel na plochu pánve.Pekl buď bez tuku,což mi nechutnalo,nebo jen mírně vymastil pánev.Peče se krátce,prudce,naskáčou světle hnědé puchýřky.Smysl motání do šneka a maštění je v tom,že po upečení placek krásně lístkují a nedrobí se.

  • Eva | 27. 9. 2005 20:10

    Někde jsem udělala chybu. Placky jsem udělala podle návodu, ale po upečení byly velice křehké a neohebné a nešly mi srolovat, hned se rozlámaly. Ani druhý den po nahřátí to nebylo lepší. Nakonec jsem placky napařovala, ale podařilo se mi srolovat jen jednu. Ostatní se rozlámaly. Kde jsem udělala chybu ?

  • Petr Helebrant | 25. 9. 2005 14:17

    Děkuji za recept, něco jako tortilla z něj skutečně vzniklo, po dorbné úpravě jsem došel k následujícímu receptu: Do mísy si navážíme 250g hladké mouky, přidáme 4 lžíce oleje a 1,5 lžičky soli. Promícháním nám vznikne drobenka do které budeme postupně přidávat teplou vodu (cca 100ml) až dokud nám nevznikne hladké těsto. Následně z těsta odkrajujeme dílky zhruba 3cm v průměru, vyválíme na důkladně pomoučeném válu na co nejtenší placky a pokládáme na rozpálenou pánev bez oleje. Placku pravidelně otáčíme až nám na obou stranách zesvětlá a vytvoří se na ní světle hnědé pupínky. Na placku se hodí namazat téměř cokoliv, například paprikový Creme Bonjour chutná na tortille opravdu skvostně. Já osobně si většinou jen nakrájím rajče a cibulku na kostičky a s majonézou si je zaroluji do tortilly.Přeji hodně kulinářských ůspěchů!

  • jana Hanusova | 11. 7. 2005 21:28

    Tak zkuste jeste vyvalenou placku rozriznout na ^ dilky jako se deli pizza a dat do horkeho oleje na par vterin. Vzniknou neco jako smazene lupinky ?tzv. tortilla chips/ podavaji se i studene se salsou . Predpis jsem uvedla pred nekolika dny. Do salsy muzete pridat na kosticky nakrajeny syr, nejlepe cedar a dat na asi 30 sec. do mikro a pak promichat.

  • věra | 11. 7. 2005 13:18

    Z tohoto množství je opravdu 24 placek, neměla jsem doma chleba a byla chuť na "Něco", no a dopadlo to tak, že do toho balím vše co se maže na chleba, udělám ruličku a je hotovo... v mikrovvlnce jsem ji nepřikryla ubrouskem a byla z toho výborná sušenka :)

  • Mucule | 3. 7. 2005 07:47

    Fajn, hned se do nich pustím, a k tomu salsu... Už se těším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

234
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Mexické kuře Frosta
Mexické kuře Frosta
Mexické maso
Mexické maso
Mexické nadívané kuře
Mexické nadívané kuře
Mexické rizoto s ananasem
Mexické rizoto s ananasem
Mexické taco koření
Mexické taco koření
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
  • Recepty.cz
  • Mexické placky tortillas z mouky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact