Z mouky, sádla a vlažné vody připravíme těsto jako na nudle. Z těsta uhněteme kuličky, které vyválíme je dotenka. Pečeme v troubě na suchém rozpáleném plechu, až se na povrchu vytvoří hnědé puchýřky. Plníme masovými, zeleninovými, rybími náplněmi, šunkou, sýrem ..., a nebo podáváme jako přílohu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jáá
|18. 12. 2007 15:41
je to dobrý recept:)díky za něj:-*
Dominika
|15. 6. 2006 00:19
Díky za ušetřených 50,-Kč za miniaturních 8 placek polotovaru. Ja věděla že to jde levněji... :o)
Dahiba
|4. 1. 2006 07:54
Může někdo kdo placky podle tohoto receptu napsat zkušenost zda chutnali??? díky
Milada Nedorostová
|14. 12. 2005 11:17
Hurá - konečně recept, po kterém jsem toužila! Díky!
Anonym
|23. 8. 2005 19:48
Musí tam být sádlo nebo jde dát něco jiného?Děkuji
Jana Hanusova
|1. 7. 2005 09:45
Zapomnela jsem dodat, ze se mohou delat i z mouky. Najdu predpis hned zitra.
Jana Hanusova
|1. 7. 2005 09:43
Dalsi rada. Pokud tu vyvalenou, neupecenou placku rozkrojite na dilky jako se kraji dort, muzete je vysmazit v oleji /napr. jako hranolky/. Podavaji se teple i studene se salsou /predpis najdu a dodam - zakladem jsou rajcata/ nebo s rozmackanym ochucenym avokadem - i tento predpis dodam. Je to typicke mexicke pohosteni, neco jako smazene lupinky pro navstevu nebo k televizi.
Anonym
|26. 6. 2005 10:36
Doporučiji použít již hotová tortily, které vyrábí Vitana, včetně úžasných omáček. Vyzkoušeli jsme několik variant a jsme mile překvapeni....
Anonym
|13. 2. 2005 16:53
Děkuji za recept
Anonym
|20. 11. 2004 18:06
Moc děkujeme za recept,snad mě přítel neotráví...,jestli ano,máte nás na svědomí...:-)
Petra
|10. 7. 2004 20:31
Děkuji mnohokrát za recept, už dva měsíce se snažím najít recept na tyto mexické placky. To že bych je snad někde koupila jako polotovar o tom ani raději nemluvím. Ještě jednou děkuji :))))))))))))))))P