Pečené kuře na mexický způsob v sobě ukrývá směs fazolí, papriky, cibule a koření. Nechybí chilli, takže je výsledný pokrm lehce pikantní. Vyzkoušejte tuto zajímavou obměnu klasického kuřete a uvidíte, že vám jistě zachutná.
Kuře omyjte a osušte. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Fazole sceďte a propláchněte. Troubu rozehřejte na 140 °C. Polovinu tymiánu promíchejte s oregánem, paprikou, cibulí a fazolemi. Ochuťte kmínem, solí, pepřem a chilli. Kuře vzniklou směsí naplňte a nohy svažte provázkem. Zvenku kuře osolte, opepřete a posypte zbylým tymiánem. Položte ho na mřížku do trouby, pod kuře dejte plech, který zachytí odkapávající tuk. Nechte péct asi 2 hodiny, občas kuře obraťte. Pak teplotu zvyšte na 220 °C a asi 30 minut dopékejte. Kuře je hotové, když z něj kape čistá šťáva.