Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně tak. Oloupeme a rozdrtíme česnek. Nakrájíme chilli papričku velice jemně, kdo preferuje jemnější chilli, odstraní jadérka.
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej a za občasného míchání osmahneme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme papriky, celer, česnek a chilli a smažíme tak 2-3 minuty, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí a mícháme, dokud nezačne měnit barvu. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, hovězí vývar a vaříme. Přidáme čokoládu, přikryjeme poklicí a necháme vařit zhruba 30 minut. Scedíme vodu z fazolí a přidáme do pánve. Opět přikryjeme a zvolna vaříme dalších 10 minut.
3
Na závěr odstraníme přebytečný tuk pomocí kuchyňského papíru nebo necháme vychladnout a poté seškrábneme. Podáváme s rýží, tortilami a kysanou smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Atherton
|16. 5. 2006 17:34
Ano pani Heleno, pouzivam lodyhu.
Alena Bohmova
|22. 3. 2006 18:29
Delam take podobny recept,kterym plnim mexicke tortily,ale pridavam misto cokolady horky kakaovy prasek (2-3 lzice) a skvele do toho pasuji rozinky a piniova jaderka (take 2-3 lzice).Celer nepridavam
Helena
|20. 3. 2006 15:34
Pani Michaelo,chtela bych vyzkouset tento recept,ale nevim o jaky celer se jedna.Lodyha(stick)?A prosim kolik te coklady na vahu.Dekuji za odpoved.