plechovka
rajčata oloupaná
nebo 3-4 čerstvá oloupaná a nakrájená , mohou být dochucená bazalkou a česnekem
2
l
vývar
1,5-2 , zeleninový nebo masový, popřípadě masox
1
ks
avokádo
na kostičky
100
g
ovčí sýr
nebo brynza či i nastrouhaný balkán
1
ks
tortilla
placka
1
špetka
sůl
dle chuti
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
bazalka
1
špetka
tymián
hnědý cukr
hnědý, popř.bílý - na dochucení
citron
není nutný
Postup přípravy receptu
1
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli a jemně osmahneme česnek (nesmí zhnědnout, zhořkl by!). Přidáme nahrubo pokrájená rajčata a necháme je chvíli restovat, aby ztratila kyselost. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vložíme avokádo. Dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme kořením. Po 5-10 minutách přidáme rozdrobený sýr/bryndzu nebo balkán na maličké kostičky. Pokud se vám zdá polévka kyselá, můžete ji dochutit cukrem event. zase přikyselit citronem.
2
Tortillu nasucho opražíme na pánvi a nakrájíme na široké nudle (asi 1x3 cm). Vhodíme do polévky těsně před podáváním.