• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mexická polévka v bochníku chleba
Napište svůj komentář k receptu

Mexická polévka v bochníku chleba

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mexická polévka v bochníku chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 750
      ml drůbeží vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • červená paprika zbavená semen a nakrájená na kostičky
    • 450
      g kukuřice sladká - podle potřeby rozmražená
    • pepř mletý
    • 4
      ks chleba malé bochníky
  • Na ozdobu
    • 4
      ks feferonka
    • 8
      plátek ementál nebo jiný sýr s dírami

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a opékejte ještě další dvě minuty. Pak polovinu směsi opatrně přesypte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte na hladkou kaši, stěny nádoby občas očistěte stěrkou, podle potřeby můžete přilévat vývar. Všechnu kukuřičnou směs (rozmixovanou i nerozmixovanou) přemístěte do čistého kastrolu a přilijte vývar. Podle chuti dosolte a opepřete, potom uveďte do varu a pět minut vařte.
2
Mezi tím si připravte chleby, bochníky položte na pracovní plochu a ostrým nožem odřízněte pokličky a vydlabejte střídky. Chleby dejte na plech a na hranu každého položte dva plátky sýra, aby části sýra přečnívali ven přes okraj. Dejte na chvíli do trouby, jen aby se sýr trochu roztavil. Do hrnce jemně přimíchejte zakysanou smetanu. Pokud máte rádi horkou polévku, ještě ji na mírném plameni prohřejte. Pozor, neměla by se vařit, jinak se smetana může srazit! Podávejte ve vydlabaných bochníčcích, ozdobte feferonkami.
3
Převzato z časopisu Apetit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Horáková | 2. 2. 2006 13:21

    Tato polévka mě v Apetitu taky moc zaujala a chystám se ji vyzkoušet.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 2. 2006 12:33

    Mmmhm, tohle voní už od pohledu, ukládám:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Mixování Mexiko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Chleba Cibule Drůbeží vývar Ementál Feferonka Kukuřice Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
16
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Mexická polévka v bochníku chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact