Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec do směsi přidáme olej, najemno posekanou petrželku a špetku koriandru. Uchováváme v uzavřené nádobě. V ledničce vydrží čerstvá asi 3 dny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
radekt
|16. 12. 2013 12:57
Nevím co autor myslel tím "zelená paprika - 1 lžíce", ale já tam pomixoval půlku čerstvé papriky, přidal malou lžičku červené papriky(koření) a místo toho kýblu feferonek jsem dal jen 6 malých chili papriček a výsledek byl SUPER! Do tortil s restovaným masem a kouskem ledovýho salátu. Mňam :-)
zsolt
|14. 8. 2011 16:27
ked je tam tolko feferoniek,tak asi to pali...ved otom je mexicka kuchyna..) :-D
vera bauerova
|4. 10. 2010 02:57
Ta fotografie asi neodpovida tomu receptu A ten recept mi pripada trochu divny.Musi byt silne palivy z feferonek.
Anet
|27. 10. 2007 10:51
Jani, doma tuhle omáčku děláme taky a dá se to jíst prakticky s čimkoliv-na co je chuť a co je zrovna po ruce:o))My osobně to jíme často s hranolkama, americkýma bramborama, ale bohatě postačí klíďo jen chleba nebo pečivo.Jinak to neni vůbec špatný...:o))Doporučuju...
Jana V.
|22. 9. 2007 13:21
Nevypadá špatně,ale poraďte mi,s čím tuhle omáčku jíst?