Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.
2
Krém: ve vodě uvaříme pudink, přidáme cukr a vešleháme máslo.
3
Poleva: všechny přísady smícháme nad párou.
4
Vychladlé srnčí hřbety krájíme na tenké plátky, natíráme krémem a skládáme k sobě střídavě (bílý, kakaový, bílý...), vznikne "proužkovaný" dlouhý srnčí hřbet, nakonec polijeme polevou a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlé řezy krájíme našikmo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela T.
|4. 10. 2012 14:36
Tento koláč znám velmi dobře a pekla jsem ho i na svoji svatbu. Ale u nás děláme čokoládovou polevu a posypeme strouhaným kokosem. :-)
Miroslava Severová
|11. 1. 2010 07:45
Zase jsem po delší době dělala tento koláč, je výborný. Doufám že se nebudete zlobit - přidala jsem fotografii
Hana Lorencová
|30. 8. 2006 15:22
Obě formy se do trouby vejdou, takže najednou. Peču na 175°C, jestli jsou upečené zkuste buď špejlí nebo rukou - když zatlačíte na střed a těsto se vrátí, je upečené.
Karla
|29. 8. 2006 23:36
Oba srnčí hřbety se pečou zároveň? Jak dlouho asi a na kolik stupňů? Ještě jsem v nich nepekla. Děkuji.