• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Metrový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Metrový koláč

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metrový koláč
Metrový koláč
Metrový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 150
      ml teplá voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Krém
    • 150
      g cukr mletý
    • 250
      g máslo
    • 2
      dl voda
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 120
      g máslo
    • 120
      g cukr mletý
    • 1,50
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1,50
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.
2
Krém: ve vodě uvaříme pudink, přidáme cukr a vešleháme máslo.
3
Poleva: všechny přísady smícháme nad párou.
4
Vychladlé srnčí hřbety krájíme na tenké plátky, natíráme krémem a skládáme k sobě střídavě (bílý, kakaový, bílý...), vznikne "proužkovaný" dlouhý srnčí hřbet, nakonec polijeme polevou a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlé řezy krájíme našikmo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Pudinkový koláč s ovocem

Pudinkový koláč s ovocem

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela T. | 4. 10. 2012 14:36

    Tento koláč znám velmi dobře a pekla jsem ho i na svoji svatbu. Ale u nás děláme čokoládovou polevu a posypeme strouhaným kokosem. :-)

  • Miroslava Severová | 11. 1. 2010 07:45

    Zase jsem po delší době dělala tento koláč, je výborný. Doufám že se nebudete zlobit - přidala jsem fotografii

  • Hana Lorencová | 30. 8. 2006 15:22

    Obě formy se do trouby vejdou, takže najednou. Peču na 175°C, jestli jsou upečené zkuste buď špejlí nebo rukou - když zatlačíte na střed a těsto se vrátí, je upečené.

  • Karla | 29. 8. 2006 23:36

    Oba srnčí hřbety se pečou zároveň? Jak dlouho asi a na kolik stupňů? Ještě jsem v nich nepekla. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Sníh z bílku Solamyl (bramborový škrob) Teplá voda Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Celer z trouby

Celer z trouby

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
44
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Meteník
Meteník
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Mexická omáčka
Mexická omáčka
Mexická polévka
Mexická polévka
Mexická polévka - Sopa de Tortilla
Mexická polévka - Sopa de Tortilla
  • Recepty.cz
  • Metrový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact